Ο Κεμεσίδης φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τον Παπαδογιάννη στο Δήμο! Αλλά Άρη… τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Από τον περασμένο Οκτώβριο, ο “Κύριος Έπαρχος” λίγο ή πολύ, είχε προβλέψει το τι θα συνέβαινε τελικά, με το “κεφάλαιο” Κεμεσίδης, στο Δήμο Χανίων.

Η στήλη είχε αναφερθεί τότε στα “μαγειρέματα” του, στο απρόβλεπτο του χαρακτήρα του, αλλά και στα “δεδομένα” τα οποία και ο ίδιος, δεν θα έπρεπε να τα θεωρεί “δεμένα”.

Για την ιστορία, γράφαμε στις 16/10/2018

Έτοιμος να… τινάξει την μπάνκα στον αέρα, δηλώνει ο ευρύτερα γνωστός και ως ο “Παντελονάτος” του Δήμου Χανίων, Μανόλης Κεμεσίδης.

Ο πλέον ψηφοσυλλεκτικός Δημοτικός Σύμβουλος, των δυο τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων, ζυγίζει την κατάσταση και φαίνεται να είναι αποφασισμένος να κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων.

Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να λέει σε φίλους και συνεργάτες του  “θα κατέβω, μπορεί αυτοί να νομίζουν πως θα πάω με τον ένα ή τον άλλο στο τέλος, αλλά δεν ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν“.

Η αλήθεια είναι πως ο Κεμεσίδης κατέχει καλά το προεκλογικό παιχνίδι και θεωρείται από πολλούς “μανούλα”, στο να “στήνει” συνδυασμούς από το “μηδέν”. Προς επίρρωση αξίζει να θυμηθούμε πως οι νικηφόροι συνδυασμοί τόσο του Σκουλάκη αρχικά όσο και του Βάμβουκα αργότερα, είχαν την… υπογραφή του “Παντελονάτου” και τα… σταυρουλάκια του.

Δεν είναι ψέμα , πως ο Κεμεσίδης, ακόμη και τώρα, με όλα αυτά που έχουν συμβεί, με τις αντιπαλότητες που συγκεντρώνει αλλά και με πολλούς ένθερμους υποστηρικτές του να δηλώνουν προβληματισμένοι από τις επιλογές του τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά υπολογίσιμη δύναμη και σίγουρα σε σημαντικό βαθμό, διαθέτει ακόμη αρκετά από  τα “χαρακτηριστικά” για να “βγάλει” έναν ακόμη δήμαρχο.

Δεν είμαι σίγουρος πάντως αν ο ίδιος από μόνος του, μπορεί να είναι ο επόμενος δήμαρχος Χανίων ή αν τελικά μπορεί να διεκδικήσει μεμονωμένα τη δημαρχεία, με δεδομένο α)τον… συνωστισμό που παρατηρείται στην οδό Κυδωνίας και β) από τους υποψήφιους που υπολογίζουν να αντλήσουν “φηφαλάκια” από την ίδια πρώην ΠΑΣΟΚική δεξαμενή που καλοβλέπει και ο Μανόλης.

Το σίγουρο είναι πως μπορεί ν’ αποδειχτεί “απρόβλεπτος” ακόμη κι εκεί που τον θεωρείς εξαιρετικά προβλέψιμο.

Ας μην βιαστούν λοιπόν κάποιοι να προδικάσουν αποτελέσματα και πολύ περισσότερο, να τον θεωρήσουν “τελειωμένο” ή δεδομένο…

Το τελευταίο, επιβάλλεται από την πλευρά του, να το κατανοήσει και ο ίδιος: τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Σήμερα ο “Παντελονάτος, ανακοίνωσε επίσημα τις αποφάσεις του, την απόσυρση δηλαδή της υποψηφιότητας του και την προσχώρηση του στο συνδυασμό του Υποψήφιου δημάρχου, Άρη Παπαδογιάννη.

Η πρώτη και επί της ουσίας παρατήρηση είναι πως, ο Άρης έκλεισε ένα σημαντικό σύμμαχο! Με την προσχώρηση του Κεμεσίδη, ο Παπαδογιάννης έρχεται ένα… βήμα πιο κοντά στην οδό Κυδωνίας αλλά παράλληλα αποκτά κι έναν επιπλέον διττό “πονοκέφαλο”: α) τη μουρμούρα κάποιων άλλων συνυποψηφίων, οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν τις επιφυλάξεις τους για τη νέα αυτή  είσοδο στην ομάδα και β) τη διαχείριση του Μανόλη, την επομένη των εκλογών, στο επιθυμητό για τον Άρη Παπαδογιάννη σενάριο, αυτό της εκλογής του στη θέση του δημάρχου.

Ο Κεμεσίδης “κουβαλάει” στο πετσί του σαν τατουάζ, τη στόφα του Α’ ανδρικού ρόλου και δύσκολα συμβιβάζεται, όσο κι αν προεκλογικά, σκίζει τα… πουκάμισα του πως είναι συν-εργάσιμος! Είναι μια αυτοκέφαλη προσωπικότητα, που δύσκολα μπορεί να μπει σε καλούπια, αλλά ταυτόχρονα έχει αποδειχθεί και άκρος αποτελεσματικός ακόμη και σε υποθέσεις που όχι απλά “καίνε”, τσουρουφλάνε όποιον τις ακουμπά.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα αυτή τη φορά για τον Άρη, είναι πως ο Κεμεσίδης γνωρίζει πολύ καλά, ότι δεν έχει άλλη ευκαιρία. Στην αρχή, έφταιγε ο Μανόλης (Σκουλάκης) κι έφυγε. Ακολούθως, ο Τάσος (Βαμβουκας) δεν τον άκουγε και μετά από πολλά που συνέβησαν ανάμεσα τους, ο… φωνακλάς αποχώρησε. Η “τρίτη” λοιπόν, είναι και η φαρμακερή.

Ο Κεμεσίδης είναι “εργαλείο” για όποιον τον έχει κι έχει και “κουμπιά” τα οποία με την ίδια σιγουριά που αναφέρω τα παραπάνω, υποστηρίζω πως οι δυο προηγούμενοι επικεφαλής, δεν τα είχαν βρει, μπορεί και να μην ήθελαν… Ο Άρης έχει σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να τα βρει και να τα αξιοποιήσει. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να ξεχνά πως έχει να κάνει μ’ έναν δύσκολο “τύπο” που μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα που είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή, ακόμη και στον ύπνο του, έτοιμος να εκραγεί…

Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

                                                  Ο “Κύριος Έπαρχος”