Απομακρύνεται λόγω… ΣΚΑΪ η υποψηφιότητα Καμπουράκη στα Χανιά…;

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που η ονοματολογία για το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο στα Χανιά, δίνει και παίρνει, ως στήλη, είχαμε κρατήσει χαμηλά τους τόνους σε ότι έχει να κάνει με τα πρόσωπα που δείχνουν να προκρίνονται στις τελικές επιλογές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ένα μπαράζ όμως εξελίξεων τις τελευταίες ημέρες, στον χάρτη των media, δείχνει να επηρεάζει και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό, τις υποψηφιότητες στα Χανιά.

Ένα από τα πλέον ηχηρά ονόματα που γράφτηκαν και ακούστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα – και που όντως βρίσκονταν (ή βρίσκονται) σε προχωρημένες συζητήσεις με τον κ. Μητσοτάκη – ήταν αυτό του Χανιώτη δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη.

Για πολλούς μάλιστα η υποψηφιότητα αυτή φάνηκε να “κλείδωσε” ένα καλοκαιρινό βράδυ στο Ακρωτήρι, από τότε και οι δυο πλευρές, κόμμα και δημοσιογράφος, έμοιαζαν μάλιστα να πορεύονται μαζί, αν και επισήμως δεν είχε – έχει ακόμη ανακοινωθεί κάτι.

Δεν ήταν πάντως λίγες οι φορές, όπου μέσα από την αρθρογραφία του ο Δρακονιανός, έμοιαζε να καταπιάνεται με τοπικά ζητήματα, χωρίς όμως απευθείας αλλά μέσω έμμεσων αναφορών. Πιο πρόσφατη, η περίπτωση του άρθρου του  με τίτλο «Οι Τατσόπουλοι, οι Πανούτσοι» που ουσιαστικά για πολλούς  “έδειχνε” το Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Πάμε τώρα στις μιντιακές εξελίξεις – που σας προαναφέραμε – οι οποίες δείχνουν να δρομολογούν αλλαγές, στην φερόμενη υποψηφιότητα Καμπουράκη στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός Δημοσιογράφος, έχει δώσει τα χέρια με τον ΣΚΑΪ προκειμένου από τη νέα χρονιά, τον Ιανουάριο του 2019,  να ενισχύσει το ενημερωτικό τμήμα του καναλιού. Η εξέλιξη μάλιστα αυτή, χαρακτηρίστηκε και ως “κλοπή” καθώς οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Καμπουράκης είχε “κλείσει” σχεδόν με τον ΑΝΤ1 ωστόσο η πρόταση του ΣΚΑΪ ήταν τόσο… δελεαστική – σε όλα τα ΕΠΙΠΕΔΑ – που δεν μπορούσε να αφήσει “ασυγκίνητο” το δημοσιογράφο.

Τα λεφτά είναι πολλά Μήτσο…

Οι typologies σε σημερινό τους άρθρο μάλιστα αναφέρουν πως  o δημοσιογράφος “που θα συνεχίσει την παρουσία του και στον Real FM, θα παρουσιάζει μία εκπομπή από κοινού με τον Νίκο Υποφάντη στον ΣΚΑΪ. Οι διαδικασίες προετοιμασίας του σταθμού είναι πυρετώδεις και το δύσκολο έργο έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Νίκος Στραβελάκης“.

Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα αν τελικά ο Καμπουράκης “κλείσει” με τον ΣΚΑΪ πως στην περίπτωση της προκήρυξης εκλογών, θ’ αφήσει τα στούντιο και θα κατέβει για ψηφαλάκια, όταν η νέα του συνεργασία, στην καλύτερη περίπτωση, θα μετράει μόλις λίγους μήνες ζωής.

Νομικά, μπορεί να βρεθεί φόρμουλα για να συμβεί και αυτό, οι πιθανότητες όμως θεωρητικά δεν είναι πολλές, από τη στιγμή που η εκπομπή θα βρίσκεται στον “αέρα” και θα έχει “στηθεί” πάνω στο μεγάλο της όνομα.

Πάντως και στα Χανιά, οι προετοιμασίες που γινόταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, πιστοποιούσαν πως ο Καμπουράκης είχε λάβει την απόφαση να είναι υποψήφιος και να έλεγε τελικά το “ναι” στον Κυριάκο. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν προς επιρρώση, πως ήδη είχε βρεθεί και ο χώρος που θα στέγαζε το πολιτικό του γραφείο.

Κοντολογίς και συμπερασματικά:

Η περίπτωση πολιτικής καθόδου του Καμπουράκη στα Χανιά, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, δείχνει να απομακρύνεται. Στην πολιτική και τη δημοσιογραφία βέβαια, ποτέ μην λες ποτέ. Ένα παραπάνω όταν, οι υπογραφές δεν έχουν ακόμη πέσει – αυτό είναι το μόνο σίγουρο – και η προφορική αρχική συμφωνία μεταξύ Δημήτρη και Κυριάκου, βρίσκεται ακόμη σε ισχύ.

Οψόμεθα…

                                       Φιλικά και πάντα Καλοπροαίρετα 

                                           “Ο Κύριος Έπαρχος”