Ένταξη και των τουριστικών καταλυμάτων στα μέτρα στήριξης ζητεί η Παγκρήτια Ομοσπονδία

Την ένταξη και των τουριστικών καταλυμάτων στα μέτρα στήριξης του τουριστικού κλάδου ζητεί με επιστολή της στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού η Παγκρήτια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων.

Αναλυτικά η επιστολή…

Ο κλάδος μας στην μεγάλη του πλειοψηφία αποκλείστηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ με το αιτιολογικό ότι  δεν είχαμε ασφαλισμένο απασχολούμενο προσωπικό στον ΕΦΚΑ.

candia

Παραγνωρίστηκε  το γεγονός ότι είμαστε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις  όπου πέρα από τον επιχειρηματία απασχολούνται δουλεύοντας σκληρά η σύζυγος και σε πολλές  περιπτώσεις  και τα  παιδιά  μας, όχι μόνο σε 8ωρη αλλά σε 12ωρη ή και μεγαλύτερης διάρκειας εργασία, κάνοντας τον ρεσεψιονίστα, την καθαρίστρια, τον συντηρητή, τον κηπουρό, συμβάλλοντας στο οικογενειακό  εισόδημα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα αύξαναν την μεγάλη λίστα των ανέργων.

Έτσι  διακριτά αυθαίρετα και άδικα, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις, στερηθήκαμε την δυνατότητα ανακαίνισης  και αναβάθμισης των επιχειρήσεων μας αποκλειόμενοι από τις κοινοτικές ενισχύσεις προς όφελος  άλλων.

Αυτά από την προηγούμενη κυβέρνηση που δήλωνε ότι ήταν υπέρ των μικρών και αδυνάτων, για την στήριξη των οποίων θα φρόντιζε.

Αντίθετα, με τον αποκλεισμό μας, περίσσεψαν χρήματα από το ΕΣΠΑ, για να δοθούν ως επιχορήγηση  σε  κάποιους άλλους.

Ελπίζουμε  ότι  δεν θα ακολουθήσετε τα ίδια βήματα των προκατόχων σας αποκλείοντας μας με τον ίδιο άδικο τρόπο  σε  ότι μέτρα παρθούν για  τον τουριστικό κλάδο την δύσκολη  εποχή που  διανύουμε.

Πηγή: tornosnews.gr