Ένταση στο Πάρκο Γεωργιάδη – Eμποδίζουν την είσοδο του εργολάβου

Ένταση στο Πάρκο Γεωργιάδη από μέλη των “Φυλών του Πάρκου” που εμποδίζουν την είσοδο του εργολάβου

Arxontakis

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Πάρκο Γεωργιάδη, εκεί όπου σήμερα, ξεκινούν τα έργα ανάπλασης. Παρά την δικαστική απόφαση που απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 26 μέλη των “Φυλών” του Πάρκου Γεωργιάδη για να μην ξεκινήσουν τα έργα, και σήμερα πολίτες δίνουν το “παρών” προσπαθώντας να εμποδίσουν την έναρξη των εργασιών.

Περίπου 30 άτομα έχουν αποκλείσει την είσοδο στο Πάρκο από την πλευρά της Λ. Δημοκρατίας, και εμποδίζουν τα μηχανήματα να εισέλθουν στο χώρο, δηλώνοντας ότι δε θα επιτρέψουν σε κανένα την είσοδο, μέχρι τις 11.00, οπότε αναμένεται γενική συνέλευση.

Ο Αντιδήμαρχος Γ.Αναστασάκης επέδωσε εξώδικο προς τους διαφωνούντες και τους ζήτησε να επιτρέψουν την είσοδο στον εργολάβο για να κάνει τη δουλειά του ως την ώρα που θα γίνει η γενική συνέλευση, για να συζητήσουν κατόπιν.

Οι συγκεντρωμένοι είναι ανένδοτοι και συνεχίζουν τις συζητήσεις τόσο με τον αντιδήμαρχο και τη Γραμματέα του δήμου όσο και με τον εργολάβο, με την πλευρά της Λότζια να είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει το έργο σήμερα, όπως έχει ανακοινωθεί και έχοντας στήριγμα και τη δικαστική απόφαση.

“Αν δεν μπει ο εργολάβος, θα πάρει 100 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση”, είπε η κ.Στυλιανού, απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους και προσθέτοντας: “Αυτά τα χρήματα που θα χαθούν θα τα ζητήσω από εσάς”!

Επί τόπου βρίσκεται ο εργολάβος ενώ έχει αποκλειστεί η είσοδος του πάρκου από την Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ.

ekriti.gr, cretalive.gr