Ένταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταξύ των ΜΑΤ και των κατοίκων (pics)

Επιστρέφει το μεγαλύτερος μέρος των αστυνομικών δυνάμεων από τα νησιά του Β. Αιγαίου, έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ των ΜΑΤ και των κατοίκων οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία κλειστών δομών για τους μετανάστες – πρόσφυγες στα νησιά τους.

Αντιθέτως, ζητούν την αποσυμφόρηση των νησιών και την διασπορά των μεταναστών στην ενδοχώρα.

Λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Πέμπτης, κάτοικοι της Μυτιλήνης βρέθηκαν στο λιμάνι για να δουν από κοντά την σταδιακή υποχώρηση της αστυνομίας και την επιβίβασή τους στο πλοίο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Ακόμα και αυτή την ώρα, υπήρξε λεκτικός διαπληκτισμός μεταξύ των κατοίκων και της αστυνομίας, ενώ όπως φαίνεται στο βίντεο του zougla.gr οι πιο ήρεμοι αστυνομικοί προσπάθησαν να συγκρατήσουν τους συναδέλφους τους. Στο πλοίο επιβιβάστηκαν και οι τελευταίοι αστυνομικοί στις 09:10 και λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησε από το λιμάνι.

candia

Η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με την λαϊκή κατακραυγή και τον ξεσηκωμό των νησιωτών, γι’ αυτό, προκειμένου να μειωθεί η ένταση, διέταξε την υποχώρηση στο σύνολο της αστυνομίας που στάλθηκε στα νησιά τα προηγούμενα 24ωρα.

tipografo prints

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι που «έπαιξαν» πετροπόλεμο με την αστυνομία τα προηγούμενα 24ωρα έφτασαν στο σημείο να επιτεθούν ακόμα και σε αστυνομικούς που έμεναν σε ξενοδοχείο ενώ τα ΜΑΤ υπερέβαλαν των δυνατοτήτων τους με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να προχωρούν σε απρεπείς χαρακτηρισμούς και βρισιές εναντίον των κατοίκων.

 zougla.gr