Ενστάσεις στο Πρωτοδικείο και… πιέσεις σε υποψήφιους να μην κατέβουν στις εκλογές

Αρκετά υψηλός είναι ο αριθμός των «αιτήσεων θεραπείας», των ενστάσεωνδηλαδή επί των αποφάσεων που έλαβε το Πρωτοδικείο Ηράκλειο για τους συνδυασμούς των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Μπορεί η ανακήρυξη των συνδυασμών από το δικαστήριο να μην επέφερε ιδιαίτερες εκπλήξεις όσον αφορά τον αριθμό των συνδυασμών σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ωστόσο κατατίθενται ενστάσεις για μεμονωμένους υποψηφίους, που είχαν αποκλειστεί.

Αιτήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κατατεθεί από την παράταξη “Ηράκλειο 3.7.5” του Γιάννη Κουράκη, από την παράταξη του Γρηγόρη Νικολιδάκη στο Δήμο Φαιστού, καθώς και από άλλους υποψήφιους δημάρχους.

candia

Δέχονται πιέσεις να μην κατέβουν στις εκλογές

Στο μεταξύ, μεγάλος είναι και ο αριθμός των υποψηφίων που εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από συνδυασμούς λόγω των… πιέσεων που ισχυρίζονται ότι δέχονται, ειδικότερα σε δήμους της ενδοχώρας.

Το αυξημένο ενδιαφέρον γι’ αυτές τις εκλογές, προκαλεί τριβές σε χωριά, όπου οι ψήφοι είναι μετρημένες και οι οικογένειες γνωστές μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτοξεύονται ακόμα και απειλές σε “ισχυρούς” υποψήφιους προκειμένου να κάνουν πίσω και να μην συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο, αν οποιοσδήποτε υποψήφιος σύμβουλος αποφασίσει να αποχωρήσει, η αίτησή του επικυρώνεται από το Πρωτοδικείο και ο συνδυασμός κατεβαίνει στις εκλογές, χωρίς να επηρεάζεται η ποσόστωση.

ekriti.gr