Ένα παρκάρισμα, όλη η ντροπή του Ρεθύμνου…(pics)

Η ευγένεια και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο δεν είναι επιστήμη. Δεν διδάσκεται στα σχολεία και στα συγγράμματα, είναι μια αυτονόητη επιταγή που οφείλουμε ο καθένας ξεχωριστά να την κάνουμε κατάκτησή μας.

Από τα μικρά, πάμε στα μεγάλα. Όπως, ας πούμε, από τον τρόπο που παρκάρουμε. Είναι κι αυτός ένας δείκτης που φανερώνει πολλά για το ποιόν μας. Όταν παρκάρουμε σαν γάιδαροι όπου γουστάρουμε, θέλοντας απλά να διεκπεραιώσουμε την μικροδουλίτσα μας, αφήνοντας το αμάξι πάνω στο πεζοδρόμιο και κλείνοντας την ελεύθερη πρόσβαση στους συμπολίτες μας (ΑμΕΑ και μη), δεν χρειάζονται άλλες ενδείξεις για την ευαισθητοποίηση που μας έχει απομείνει.

Κι αν όλα τα παραπάνω μπορούσαμε να τα κάνουμε εικόνα, αυτή θα ήταν η εξής:

 

 

Μια εικόνα ντροπής από το σημερινό Ρέθυμνο, την πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, που πολλές φορές εμείς οι ίδιοι φροντίζουμε να λεκιάζουμε με απαράδεκτες και αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Γιατί, τι άλλο πέρα από αντικοινωνική συμπεριφορά, είναι η απόφαση του οδηγού να κλείσει την διέλευση του πεζοδρομίου, θεωρώντας πως «εντάξει μωρέ, 5 λεπτάκια θα κάνω;».

Να που μέσα στα 5 αυτά λεπτά, βρέθηκε ένας ανήμπορος τουρίστας να κοιτάζει απορημένος μαζί με τη συνοδό του, το χάλι μας παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο…

Δημοσιεύουμε την εικόνα της κυρίας Ελένης Τζέτζου, όχι για να στοχοποιήσουμε τον ασυνείδητο οδηγό, αλλά για να αποτρέψουμε τα δικά μας τα μυαλά από παρόμοιες μελλοντικές αποφάσεις που αποθεώνουν τον ωχαδελφισμό.

Δεν είμαστε αυτοί. Δεν γίνεται να είμαστε αυτοί.

Πηγή: daynight.gr