Εκτός από τον Κυριάκο, ποιοι άλλοι θέλουν να τους… αδειάσει τη γωνιά ο Μαρκογιαννάκης…;

Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με την πολιτική, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης πρωταγωνιστεί. Δεν υπήρξε ποτέ “δευτεράντζα” και σχεδόν πάντα συγκέντρωνε γύρω του εντάσεις, λες και τις “τραβούσε” το μαγνητικό του πεδίο.

Οι απόψεις για την “επιμονή” του, σώνει και ντε  να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, ποικίλουν με όλες τις θέσεις που διατυπώνονται να έχουν τα “γιατί” και τα “διότι” τους.

Για παράδειγμα…

Γιατί από τη μια, “πρέπει” να είναι υποψήφιος διότι λόγω έλλειψης δημοκρατικότητας των διαδικασιών και ελέω καταστρατήγησης (;) του καταστατικού του κόμματος, έχει δικαίωμα να είναι, όπως αναφέρει το τεκμηριωμένο άρθρο του Δημοσιογράφου Ανδρέα Σπανουδάκη στο eparxies.gr.

Από την άλλη, δεν θα πρέπει να είναι “διότι” όντως  έχει υποστεί πολιτικές – και όχι μόνο εκλογικές ήττες – όπως το  παράδειγμα που χρησιμοποίησε εύστοχα μεταξύ άλλων σε άρθρο του στο Hania.news ο Γιώργος Γεωργιακάκης – με τις πρόσφατες εκλογές της ΝΟΔΕ, όπου ο υποψήφιος που στηρίχθηκε από τον πρώην υπουργό, Κωνσταντίνος Σφυριδάκης,  τελικά ηττήθηκε κατά κράτος. Η ήττα αυτή, προφανέστατα χρεώνεται στο Μαρκογιαννάκη.

Όλα τα παραπάνω ωστόσο επισκιάζονται – από κάποιες άλλες “αιτίες” – για τις οποίες  το σύστημα δείχνει να θέλε να πετάξει εκτός, το Χανιώτικο πολιτικό.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο – σε χρονικό επίπεδο – το γεγονός ότι ξαφνικά, τώρα που βρίσκεται στο ζενίθ της η αντιπαράθεση του κ. Μαρκογιαννάκη με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας – και με δεδομένο την ειλημμένη απόφαση καρατόμησης του από πλευράς Κυριάκου Μητσοτάκη, μερίδα των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης (τα οποία ουδέποτε υπήρξαν φιλικά απέναντί του ακόμη και την εποχή της παντοκρατορίας του) θυμήθηκαν το  C4I.

Λίγες μόλις ώρες μετά τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην Υπουργού με την οποίαν άνοιξε τον κρουνό της σεναριολογίας γύρω από το πολιτικό του μέλλον, οι εξελίξεις ακολουθούν καταιγιστικούς ρυθμούς.

Επειδή ο πρόεδρος της ΝΔ με απέκλεισε από τα ψηφοδέλτια με το πρόσχημα της ανανέωσης και στο μεταξύ παίρνει μεγαλύτερους από μένα, θα είμαι ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων συνεργαζόμενος με άλλο κόμμα, από το ΚΙΝΑΛ μέχρι τον Λεβέντη, όχι βέβαια με τη Χρυσή Αυγή ή το ΚΚΕ. Ο κ. Μητσοτάκης με απέκλεισε για να μην κινδυνεύσει η πρωτιά στα Χανιά που αν κατέβαινα εγώ θα ήταν σίγουρα δική μου“, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Η αντίδραση από πλευράς Κινήματος Αλλαγής (ΔΗΣΥ ή ΠΑΣΟΚ όπως θέλετε πείτε το )- κι εδώ υπάρχει ομολογουμένως αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον – ήταν άμεση και σε ευθεία επίθεση:

Ποινικές ευθύνες Παυλόπουλου, Μαρκογιαννάκη, Πολύδωρα στην υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων καταγγέλλουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενοι το σχετικό βούλευμα και ρωτούν γιατί δεν έχει φτάσει στη βουλή η δικογραφία.

Ανάμεσα στους βουλευτές αυτούς, ένας ακόμη Κρητικός “Βαρόνος” του… πράσινου πάλαι ποτέ “Κάστρου”, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, με τον οποίον ο Μαρκογιαννάκης δεν είχε “βελούδινες” σχέσεις.

Προφανώς λοιπόν, όλα τα παραπάνω, μόνο τυχαία και μη συνδεόμενα περιστατικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Αν κάποιος “διαβάσει” πίσω από τις γραμμές, ενδεχομένως σε κάποια σημεία τους, τα στοιχεία αυτά ίσως και να τέμνονται!

Εν κατακλείδι…

Σίγουρα ο Μαρκογιαννάκης, “χαλάει” τη σούπα τόσο εντός όσο και εκτός των πολιτικών συνόρων της Νέας Δημοκρατίας. Ένα παραπάνω τώρα που ο ίδιος ξεκίνησε το φλερτ και με άλλα μαγαζιά, κάποιοι ξεβολεύονται. Μέχρι ποιου σημείου ωστόσο θα οδηγηθεί αυτή η πολυεπίπεδη αντιπαράθεση, στην παρούσα φάση, μάλλον οι όποιες προβλέψεις, θα ήταν παρακινδυνευμένες.

Η ιστορία γράφεται και οι “πρωταγωνιστές” της βρίσκονται επί 24ωρου βάσης, επί… ποδός πολέμου!

Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

Ο “Κύριος Έπαρχος”