Έκοψαν τη κορδέλα του παιδικού σταθμού της Παλαιόχωρας (φωτό)

Ο νέος υπερσύγχρονος διώροφος βρεφονηπιακός σταθμός της Παλαιόχωρας εγκαινιάστηκε σήμερα.

Την κορδέλα έκοψε ο Περιφερειάρχης  Κρήτης κ.Αρναουτάκης μαζί με τον δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου κ.Περράκη εγκαινιάζοντας και επίσημα μια σπουδαία υποδομή την οποία «ζητούσε» εδώ και χρόνια η Παλαιόχωρα και οι γύρω περιοχές. Ο νέος παιδικός σταθμός που βρίσκεται στην περιοχή Πανόραμα έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία προσφέροντας σημαντική  κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας στο κομμάτι των βρεφονηπιακών σταθμών.

Η ανέγερσή του σταθμού ξεκίνησε το 2015 και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2017. Το έργο ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου, με προϋπολογισμό 1.550.000 ευρώ. Εφέτος, πρώτη χρονιά της λειτουργίας του φιλοξενεί 25 παιδιά και αποτελείται από δυο ορόφους και υπόγειο, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένος με βάση τις λειτουργικές και εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών και προσωπικού.

Παρόντες στα σημερινά εγκαίνια ήταν ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια, Αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Καντάνου-Σελίνου.

Ο κ.Αρναουτάκης αφού έκοψε την κορδέλα ξεναγήθηκε στους χώρους του σταθμού και συνομίλησε με τις εκπαιδευτικούς.