Εκλογές την Τετάρτη στο Σωματείο Επιχειρηματιών Εστίασης Χανίων

To Σωματείο Επιχειρηματιών Εστίασης Νομού Χανίων ανακοινώνει τη διενέργεια τακτικών εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στην αίθουσα του υπογείου του Εμποροβιομηχανικού  Επιμελητηρίου Χανίων (Ελ. Βενιζέλου 4) και καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν για την ενίσχυση του κλάδου. 
Η ψηφοφορία αρχίζει στις 10 το πρωί και λήγει στις 6 το απόγευμα.

Ακολουθεί η επιστολή της προέδρου κ. Σαματά

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι του κλάδου της εστίασης,
τα τελευταία δύο χρόνια, το Σωματείο μας, μέσα από τεράστιους αγώνες για τα δεδομένα της πόλης μας, κατόρθωσε να συσπειρώσει τους επιχειρηματίες της εστίασης μέσα από το ΕΡΓΟ του.
Μέσα σε πολύ δύσκολες συγκυρίες καταφέραμε να έχουμε συμμετοχή με κάθε τρόπο σε όλες τις διαβουλεύσεις που έγιναν με τη δημοτική αρχή σχετικά με τον κανονισμό παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου που μας εμφανίστηκε ως κεραυνός εν αιθρία, κατορθώσαμε να εισακουστούν οι προτάσεις που όλοι ΜΑΖΙ καταθέσαμε και πείσαμε τη δημοτική αρχή για αρκετές διορθώσεις που πράγματι έκανε μετά από τις ενστάσεις μας.
Μέσα σε ένα κλίμα τεράστιου ανταγωνισμού, κατορθώσαμε στις 31 του Μάη 2017 να ενωθούμε για πρώτη φορά όλοι οι επιχειρηματίες του κλάδου μας (πλην απειροελάχιστων εξαιρέσεων) και να δώσουμε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα στη δημοτική αρχή και το Λιμενικό Ταμείο. Με την παρουσία όλων μας στην απεργιακή συγκέντρωση και με τη στήριξη του κλάδου των τουριστικών καταστημάτων της Παλιάς Πόλης, δείξαμε ότι μόνο εάν είμαστε ενωμένοι και δρούμε συλλογικά μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις που θα εισακουσθούν!
Όμως, πέρα από την παρουσία μας ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ σε όλα τα δημοτικά συμβούλια και τις επιτροπές διαβούλευσης, σε αυτά τα δύο χρόνια παρουσιάσαμε ΛΥΣΕΙΣ σε προβλήματα τεράστια που ταλανίζουν τον κλάδο μας:
Μέσω του Σωματείου μας, κατορθώσαμε να βρούμε λύση απέναντι στο τεράστιο κόστος πληρωμής των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων (ΑΕΠΙ, GEA, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ κλπ). Πολλά από τα μέλη μας ακολούθησαν την πρόταση του Σωματείου μας και έχουν πλέον απαλλαχθεί από το δυσβάστακτο και άδικο κόστος των παραπάνω οργανισμών. Το Σωματείο μας, ενημερωμένο πάντα, και μετά τη νομοθεσία της 29/3/2018 συνεχίζει να βρίσκει λύσεις για την απαλλαγή πληρωμής των παραπάνω οργανισμών.
Όταν έγινε επιτακτική η ανάγκη χρήσης POS, λάβαμε προσφορές για όλα τα μέλη μας και αρκετά από αυτά επωφελήθηκαν από τις προσφορές των τραπεζών.
Εκτός, όμως, από τα παραπάνω ήρθαμε σε συνεννόηση με τη ΔΕΔΙΣΑ και συμφωνήσαμε να δοθούν δωρεάν κίτρινοι κάδοι σε όλη την Παλιά Πόλη με στόχο τη μείωση των ανταποδοτικών τελών μέσω της ανακύκλωσης γυαλιού.
Μέσα από τα σεμινάρια ΕΦΕΤ και ΛΑΕΚ εφοδιάσαμε τους εργοδότες και τους υπαλλήλους τους με τα έγγραφα που ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ από το Υγειονομικό και ποτέ δεν επαναπαυθήκαμε στο έργο που ήδη είχαμε κάνει.
Εκτός των άλλων, λάβαμε προσφορές από επιχειρήσεις σχετικά με το τυποποιημένο ελαιόλαδο (εν όψει της νέας νομοθεσίας).
Επίσης, το Σωματείο μας, σε συνεργασία με τους καλύτερους νομικούς, προσφέρει στα μέλη του δωρεάν ενημέρωση για όλα τα θέματα που προκύπτουν.
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο κλάδος της εστίασης είναι αυτός που ταλανίζεται περισσότερο από όλους τους κλάδους στη χώρα μας και γι’ αυτό ακριβώς προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να προσπαθούμε να δρούμε συλλογικά. Ξέρουμε πως μόνο μέσα από τη συλλογική δράση θα καταφέρουμε να αλλάξουν τα δεδομένα στο χώρο μας και γι’ αυτό θέλουμε ένα Σωματείο ισχυρό, πέρα από κομματικές ιδεολογίες και βαρίδια.
Σε αυτές τις εκλογές της Τετάρτης 18 Απριλίου, ζητάμε, ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ, την ψήφο σας για να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα ΟΛΩΝ ΜΑΣ! Δεν αντιπροσωπεύουμε και δεν ακολουθούμε “γραμμές” από κανένα κόμμα διότι γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα είναι τα ίδια για όλους τους επιχειρηματίες της εστίασης.
Την Τετάρτη 18/4 από τις 10:00 έως τις 18:00 οι κάλπες θα είναι ανοικτές στο υπόγειο του ΕΒΕΧ για να επιλέξουμε ΜΑΖΙ αυτούς που όχι μόνο γνωρίζουν ποια είναι τα προβλήματα του κλάδου αλλά και που παλεύουν για να βρουν λύση, αυτούς που δεν επαναπαύονται στο να κατηγορούν την κυβέρνηση και να συμφωνούν με τη δημοτική αρχή εναντίον των συμφερόντων μας αλλά που προσπαθούν με κάθε μέσο να καταφέρουν αλλαγές σε νομοθεσίες, αυτούς που δε βλέπουν τα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ως “επιμορφωτικά περιττά σεμινάρια” αλλά που κατοχυρώνουν τους εργοδότες απέναντι στο νόμο.
Ζητάμε τη στήριξή σας για να κάνουμε το Σωματείο μας ακόμα πιο δυνατό, με τη συμμετοχή όλων μας!
Άννα Σαματά
Πρόεδρος Σωματείου Επιχειρηματιών Εστίασης Ν. Χανίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here