Είναι Ντροπή να μας κοροϊδεύουν, δεν είναι ντροπή τα διόδια στο Β.Ο.Α.Κ.

«Ντροπή να λέμε σήμερα ότι οι Κρητικοί μπορεί να πληρώσουν διόδια για τον ΒΟΑΚ»…

Τα λόγια αυτά μεταξύ κάποιων άλλων αράδων, ανήκουν στον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ηγουμενίδη, ο οποίος μέσω μιας λιτής γραπτής του ανακοίνωσης, έλαβε θέση, για το πιο ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ διαχρονικά και για όλες τις κυβερνήσεις θέμα, που απασχολεί εδώ και δεκαετίες τους Κρητικούς, τον ΒΟΑΚ.

Όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του όλα αυτά τα χρόνια, έτσι και ο κ. Ηγουμενίδης – τον οποίον ειλικρινά σέβομαι αλλά η τοποθέτηση του, με εξέπληξε δυσάρεστα – αντιμετώπισε με ακραία μικροπολιτικό τρόπο, το θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Συνέχισε και αυτός, άθελα του (;) μια αρνητική παράδοση – την οποίαν έχουν διατηρήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα – σχεδόν όλοι οι πολιτικοί άνδρες και γυναίκες του τόπου, στην βαριά σκιά δυστυχώς, εκατοντάδων οικογενειών του νησιού, οι οποίες ντύθηκαν στα μαύρα, χάνοντας δικά τους άτομα, στο πλέον επικίνδυνο  οδικό  δίκτυο ολόκληρης της Ευρώπης.

Όταν σε ολόκληρη την Ευρώπη και στο σύνολο σχεδόν του ανεπτυγμένου κόσμου, η λύση των ΣΔΙΤ και των διοδίων, είναι η μόνη με την οποίαν γίνονται όλα τα αντίστοιχα οδικά έργα, εμείς εδώ στη Λεβεντογέννα, εξακολουθούμε να δείχνουμε με το δάκτυλο όλους εκείνους που τολμούν να ψελλίσουν, πως μόνο έτσι μπορεί να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο.

Όταν σε ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα, όλες οι περιοχές απέκτησαν με τη συγκεκριμένη μέθοδο, σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους, εμείς ΕΔΩ στο νησί των γενναίων και των ηρώων τους λέμε, “είσαστε ΟΛΟΙ μαλ@κ@ς κι εμείς είμαστε οι έξυπνοι. ΕΜΕΙΣ όμως μετράμε νεκρούς καθημερινά σε αυτό το ρημάδι που λέγεται ΒΟΑΚ, κι εμείς  παραμένουμε η ΜΟΝΗ περιοχή της χώρας, χωρίς ασφαλές οδικό δίκτυο…

Όλοι οι υπόλοιποι  Έλληνες, δεν είναι φορολογούμενοι, ή μόνον των Κρητικών τα χρήματα έχουν αξία, άρα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους βάλουμε διόδια γιατί δεν το σηκώνει η περηφάνια τους…;

Κύριε Ηγουμενίδη, προφανώς δεν φταίτε εσείς προσωπικά αλλά εσείς μου δώσατε το ερέθισμα με την επιστολή σας…

Ντροπή είναι να λέμε ψέματα και να καλλιεργούμε αυταπάτες, μόνο και μόνο για να κουκουλώσουμε την ανυπαρξία πολιτικής βούλησης που καταγράφεται από όλες τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει από τη χώρα, από τη δεκαετία του 70 μέχρι και σήμερα.

Τότε, αν κάποιοι ήθελαν, ίσως και να μπορούσαν να έχουν δρομολογήσει το έργο, με τρόπο που δεν θα περιελάμβανε διόδια. Σήμερα, όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, απλά είναι εκτός πραγματικότητας και ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ.

Στην Κρήτη προφανώς και υπάρχουν δυο “τάσεις”, εκείνοι που σε καμία περίπτωση δεν θέλουν τα διόδια – γιατί πληρώνουν τους φόρους και θεωρούν πως είναι υποχρέωση της πολιτείας να πράξει το καθήκον της και…

Εκείνοι που πάση θυσία θέλουν έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο γιατί ΑΠΑΙΤΟΥΝ να πάψουν να τρέμουν για τη ζωή των παιδιών τους, όταν βγαίνουν έξω.

ΟΛΟΙ αυτοί πληρώνουν, μόνον που όταν η πληρωμή γίνεται με χρήμα είναι διαφορετική. Όταν όμως γίνεται με ΑΙΜΑ, κανένας ΚΕΡΑΤΑΣ δεν μπορεί να πει στους γονείς εκείνων που “έφυγαν”, πως για πέντε γαμ…να ευρώ, το παιδί τους ΙΣΩΣ να μην το είχαν χάσει.

Τα διόδια ΔΥΣΤΥΧΩΣ αποτελούν μονόδρομο και όσο η συζήτηση περιστρέφεται αλλού, απλά θα μετράμε νεκρούς και κάποιοι… ψηφαλάκια.

   Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                              “Ο Κύριος Έπαρχος”