Εγκαινιάστηκε το νέο Επίτιμο Προξενείο της Μολδαβίας στα Χανιά, παρουσία του Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (pics)

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, τα επίσημα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του Επίτιμου Προξενείου της Μολδαβίας στα Χανιά, το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα και ξεκίνησε από σήμερα, την επίσημη λειτουργία του.

Κεντρικό πρόσωπο της νέας αυτής διπλωματικής δομής, είναι ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ ε.α. Ιωάννης Θεοδωρογλάκης του Αλεξάνδρου, o οποίος θα υπηρετεί πλέον ως  Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας με έδρα τα Χανιά και δικαιοδοσία στην Περιφέρεια Κρήτης. Στην εκδήλωση των εγκαινίων, μεταξύ άλλων έδωσαν το παρόν, ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ανδρέας Δασκαλάκης, ο πρέσβης της Μολδαβίας στην Ελλάδα, Ανατόλ Βανγκέλι καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων του νομού. 

Σκοπός της ίδρυσης της Προξενικής Αρχής, είναι αφενός μεν η προώθηση των φιλικών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών, η διάδοση αξιόπιστων πληροφοριών για την Μολδαβία, καθώς και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και η υποστήριξη της δραστηριότητας των Μολδαβικών κοινοτήτων στην Προξενική περιφέρεια. Αφετέρου δε προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ της Μολδαβίας και της Περιφέρειας Κρήτης, και των ανταλλαγών στον τομέα της παιδείας, του πολιτισμού και της τέχνης, της υγείας και του τουρισμού.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Μολδαβίας κ. Ανατόλ Βανγκέλι μιλώντας στους δημοσιογράφους έδωσε τα συγχαρητήρια του για την ανάληψη των καθηκόντων του, στον κ. Θεοδωρογλάκη.


Η έδρα του Επίτιμου Προξενείου βρίσκεται στην οδό Αποκορώνου 51 στον πρώτο όροφο γραφείο 6 τηλ.2821403810 email: consulmd.[email protected]gmail.com

Το Β’ σκέλος της εκδήλωσης φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του ΚΑΜ