Ε.Κ.Η.: Να αποδοθούν ευθύνες για το εργατικό ατύχημα

Να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν ζητά σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Αφορμή στάθηκε το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή με έναν εργαζόμενο να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση καθώς υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αναφέρονται τα εξής:

candia

“Στο ίδιο έργο θεατές, με ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα να έρχεται να προστεθεί στην ήδη μακρά λίστα των εργατικών ατυχημάτων στον νομό Ηρακλείου. Ένας άντρας, εν ώρα εργασίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που υπέστη όταν έπεσε από ύψος 5 μέτρων.

Ο άτυχος άντρας, εργαζόμενος σε κατασκευαστική εταιρεία, εκτελούσε εργασίες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου.

Στην προσπάθειά του να ανέβει με ανυψωτικό μηχάνημα, κλαρκ, στην ταράτσα του κτηρίου, γλίστρησε, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι.

Το Ε.Κ.Η. παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις και ζητάει από τις αρμόδιες Αρχές να διερευνήσουν τα αίτια του σοβαρού αυτού ατυχήματος και να δοθούν άμεσα απαντήσεις για το αν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, ώστε να αποδοθούν και οι σχετικές ευθύνες”.