Δυο έργα που εκτελούνται στην Κρήτη ανάμεσα στα “20” που διεκδικούν τον τίτλο “έργο της χρονιάς”

To ypodomes.com διατηρώντας την παράδοση των τελευταίων ετών, σας ενημερώνει ότι ξεκινά η διαδικασία για την ανάδειξη του έργου της χρονιάς. Ανάμεσα στα “20” και δυο που εκτελούνται στην Κρήτη.

Πρόκειται για την ηλεκτρική διασύνδεση Πελοποννήσου Κρήτης και την κατασκευή του Robinson Club στην Ιεράπετρα.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι μέσα από τη διαδικασία της ψηφοφορίας του κοινού, έργο της χρονιάς αναδείχθηκε η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου. Το έργο-ΣΔΙΤ, βραβεύθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο 3ο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

candia

Η ΦΕΤΙΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για την φετινή χρονιά το ypodomes.com αποφάσισε να εμπλουτίσει τη διαδικασία η οποία θα είναι η εξής: Την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, μία λίστα με 20 έργα υπό κατασκευή θα δοθεί σε 30 δημοσιογράφους εξειδικευμένους σε θέματα υποδομών. Θα τους ζητηθεί εντός μίας εβδομάδας να ψηφίσουν τα 3 κατά τη γνώμη τους πιο «δραστήρια» και άξια αναφοράς έργα, για την χρονιά που ολοκληρώνεται.

Από αυτή την ψηφοφορία τα 5 κορυφαία σε ψήφους έργα, θα ανακοινωθούν την Τρίτη 19 Νοεμβρίου και θα τεθούν σε online ψηφοφορία από την 1η μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019 στη κρίση των αναγνωστών του ypodomes.com.

Στις 2 Ιανουαρίου 2020, θα ανακοινωθεί μέσα από το ypodomes.com το ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019. Ακολούθως θα ενημερώσουμε την Αναθέτουσα Αρχή, την ανάδοχο εταιρεία, το μελετητικό γραφείο και το αρμόδιο Υπουργείο (εάν εμπλέκεται).

Η βράβευση του ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου 2020, στα πλαίσια του ITC 2020-4o Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών, που θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το ypodomes.com θέλοντας να αναδείξει τον κατασκευαστικό κλάδο, αποφάσισε να διεξάγει σε ετήσια βάση την διαδικασία ανάδειξης του ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. Βασικά κριτήρια είναι το κατά πόσο μέσα στη χρονιά αναφοράς, το έργο προόδευσε ή ολοκληρώθηκε, η τοπική ή υπερτοπική του σημασία, η περιβαλλοντική του ευαισθησία αλλά και η διαχείριση της κατασκευής του εν γένει.

Έργα για το ypodomes.com νοούνται αυτά που κατασκευάζονται και δεν αφορούν μόνο αυστηρά μεγάλα έργα υποδομής, αλλά επεκτείνονται σε όλο το φάσμα της κατασκευής. Άρα μιλάμε για έργα που μπορεί να αφορούν μία γραμμή Μετρό, ένα ξενοδοχείο, μία μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, ένα αιολικό πάρκο, ένα σχολείο, ένα λιμάνι κ.ο.κ.

Η επιλογή των 20 έργων που όπως θα δείτε παρακάτω καλύπτει μεγάλο εύρος των κατασκευών έχει γίνει από το ypodomes.com και την συντακτική του ομάδα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 20 ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΡΓΑ

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα 20 έργα που θα τεθούν στην κρίση των δημοσιογράφων, πέντε εκ των οποίων (τα κορυφαία) θα τεθούν σε διαδικασία ψηφοφορίας για την ανάδειξη του ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019.

TOP20-ERGA-2019Με πληροφορίες από ypodomes.com