Δύναμη θέλει! Στην ζωή θα κάνεις πολλά λάθη αλλά δύναμη θέλει…

Φωτογραφία: "Kelly Schuster"

Ο.Χ.

Γράφει η Όλγα Χναρά…

Φοβάσαι. Νιώθεις ότι άλλος κατευθύνει τις λέξεις και τις κινήσεις σου . Πολλές φορές τρέμουν τα πόδια σου και κάνεις προσπάθεια να μείνει αθόρυβη ακόμα και η αναπνοή σου.

 

Εύχεσαι να είναι όνειρο που θα ξυπνήσεις και θα έχεις γλυτώσει από αυτήν την θέση. Με δυσκολία καταπίνεις το σάλιο σου και το νιώθεις σαν πέτρα να κατεβαίνει στο λαιμό σου.

Κρύος ιδρώτας σε λούζει και νιώθεις τα χείλη σου να ξεραίνονται. Τα μάτια σου πονούν από την προσπάθεια μη κλάψουν και μια παράξενη εξάντληση προκύπτει και αρχίζεις να νιώθεις άρρωστος, πονούν τα μέσα σου και νιώθεις την καρδιά σου να σφίγγεται. Και ενώ πνίγεσαι  και θες να φωνάξεις, δεν έχεις πια φωνή μέσα σου και το πρόβλημα όλο και μεγαλώνει και γίνεται βουνό που σε πλακώνει και ενώ προσπαθείς να ψιθυρίσεις, κανένας δεν σε ακούει και φοβάσαι και όσο περνάει η ώρα φοβάσαι ακόμα  περισσότερο και θες να τρέξεις να γλιτώσεις από τον ίδιο σου τον εαυτό που του επιτρέπεις να σε μηδενίζει έτσι .

Φωτογραφία: “Kelly Schuster”

Έπειτα έρχεται η ταπείνωση , από αυτούς  που προσπαθούν να σε παρηγορήσουν με λέξεις, που εσύ δεν θες να  ακούς από άλλους , αρκετά μαλώνεις συνέχεια με τον εαυτό σου που στα λέει, αλλά δεν σου φτάνει μόνο αυτό , τα βλέπουν και άλλοι και εσύ ντρέπεσαι που σε βλέπουν και αυτοί τόσο αδύναμο, καημένο ,κακομοίρη , να εξευτελίζεσαι που ακόμα δεν μπορείς να βρεις την δύναμη να παραδεχθείς!

Θα έπρεπε να είχες αναλάβει την ευθύνη σου να μην ήσουν δειλός,  να παραδεχόσουν το λάθος σου , να σήκωνες το ανάστημά σου και να έλεγες, “Ναι έκανα λάθος συγγνώμη”, να προσπαθούσες να βοηθήσεις την αξιοπρέπεια σου και να μην την άφηνες να στην καταπατήσουν. Θα έπρεπε να είχες διαχειριστεί την κατάσταση αλλιώς και αν δεν το έκανες τότε φρόντισε να το κάνεις την επόμενη φορά γιατί στην ζωή θα κάνεις πολλά λάθη,  ΔΥΝΑΜΗ ΘΈΛΕΙ!