Δίνουν τα χέρια – αύριο – Μαρκογιαννάκης και Νέα Δημοκρατία για την Περιφέρεια Κρήτης…;

Κλειδώνει, πιθανότατα την Πέμπτη το πρωί, η υποψηφιότητα που θα λάβει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Μετά το πολιτικό φλερτ, που δεν ευδοκίμησε με τον Σταύρο Αρναουτάκη, αλλά και τα σενάρια που είχαν κάνει λόγο για τους κυρίους Λευτέρη Αυγενάκη και Σωκράτη Κεφαλογιάννη, ο εκλεκτός της Πειραιώς δείχνει να είναι ο Χανιώτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Οι δυο πλευρές σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, δείχνουν να βρίσκονται πάρα πολύ κοντά στη συμφωνία και αν όλα εξελιχθούν τελικώς ομαλά, θα… δώσουν τα χέρια, τις αμέσως επόμενες ώρες , το αργότερο, μέχρι το πρωί της Πέμπτης.

Πρόκειται για μια κίνηση με έντονο πολιτικό χαρακτήρα από πλευράς “Πειραιώς” και κυρίως από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος διαβλέποντας το αδιέξοδο που βρισκόταν προ των πυλών, δείχνει να λαμβάνει το βάρος της τελικής επιλογής και να ρίχνει στη “μάχη” των εκλογών, ένα πρόσωπο που συγκεντρώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά που Νέα Δημοκρατία “επικοινωνεί” εδώ και καιρό, στο προ-εκλογικό της αφήγημα.

Ο Αλέξανδρος είναι νέος, διέγραψε μια άκρως θετική πορεία στην πρώτη του θητεία ως Περιφερειακός Σύμβουλος, σε έναν συνδυασμό που ο επικεφαλής (για την ιστορία Σεραφείμ Τσόκας) μετά την ήττα του στις εκλογές, εξαφανίστηκε εντελώς από το νησί. Ο νεαρός Μαρκογιαννάκης, αν και πρωτάρης στα κοινά, κατέθεσε αρκετές και σημαντικές παρεμβάσεις για μια σειρά από πολύ σοβαρά θέματα και αν μη τι άλλο, ήταν εκεί, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με μια τέτοια κίνηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, “κλείνει” ουσιαστικά το μάτι και στον θείο του Αλέξανδρο, Χρήστο, καλώντας τον – με τον δικό του τρόπο – σε πολιτική ανακωχή και συστράτευση, σε μια περίοδο που το μεταξύ τους ρήγμα, γινόταν (γίνεται) ολοένα και πιο… βαθύ!

Επί τους παρόντος, αυτά…

Εις αύριο τα σπουδαία και οι βαθύτερες αναλύσεις.

Προσωπική εκτίμηση είναι πως η Νέα Δημοκρατία, διαθέτει πλέον Υποψήφιο Περιφερειάρχη, αν και οι λεπτομέρειες που απομένουν ακόμη, είναι αυτές που πολλές φορές, κρίνουν και την έκβαση – θετική ή αρνητική – σε τέτοιες… ιστορίες.

Οψόμεθα…

                                              Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

                                                        Ο “Κύριος Έπαρχος”