Δημοσιεύτηκε το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Κρήτης

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε το αναθεωρημένο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Κρήτης. Πρόκειται από το πρώτο από τα 12 συνολικά Χωροταξικά Πλαίσια που θεσμοθετούνται για όλες τις περιφέρειες.

Όπως έγινε την Τρίτη γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος, στους στόχους του νέου Χωροταξικού Πλαισίου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

  • Η ενίσχυση του διεθνούς και ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Κρήτης, με έμφαση στην ολοκλήρωση των διευρωπαϊκών υποδομών μεταφοράς και νέες, στρατηγικού χαρακτήρα, υποδομές και εγκαταστάσεις για υποδοχή διεθνών αγωγών και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, καθώς και την υποστήριξη της ερευνητικής και τεχνολογικής δραστηριότητας του νησιού.
  • Η προώθηση της χωρικής ολοκλήρωσης της Περιφέρειας Κρήτης. Δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου πρότυπου αγροτικής οικονομίας και της σύνδεσης της αγροτικής οικονομίας με τον ποιοτικό τουρισμό.
  • Η ολοκλήρωση των αναγκαίων χωρικών δράσεων για την προώθηση ενός πρότυπου χωρικής οργάνωσης. Αυτό γίνεται προκειμένου να μη μειωθούν περισσότερο η αγροτική γη και οι δασικές εκτάσεις.

«Το πρόσφατα αναθεωρημένο περιφερειακό χωροταξικό πλαίσιο της Κρήτης αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την αναπτυξιακή πορεία του νησιού και θεωρείται χρήσιμο εργαλείο για τη σύνδεση του σχεδιασμού του χώρου με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό» επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here