Δήμος Χανίων: Δεν φθάνει να «βγει» αστέρι ο Σημανδηράκης, ο «ρόλος» της αντιπολίτευσης είναι… ιστορικός!

Φωτογραφία - Αρχείου -

Κι αν μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, η εκλογή του Παναγιώτη Σημανδηράκη φάνταζε μάλλον απίθανη, ακόμη και για την πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης – που υποτίθεται διαθέτουν ένα… αισθητήριο λίγο πιο τεκμηριωμένο –   ο ίδιος και οι συνεργάτες του ήξεραν πως ο δρόμος που είχαν επιλέξει να ακολουθήσουν ήταν ναι μεν δύσκολος και μακρύς, αλλά πίστευαν πως οδηγεί όχι απλά «κάπου» αλλά εκεί που ήθελαν, στην οδό Κυδωνίας.

Και να που τα κατάφεραν κόντρα αν όχι στην κοινή λογική και στο νόμο των πιθανοτήτων, σίγουρα στη θεωρία των… φαβορί! Γιατί ο Σημανδηράκης και ο συνδυασμός δεν υπήρξαν «φαβορί», τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Α’ γύρου των εκλογών, κάπου εκεί όμως, τα πράγματα άλλαξαν…

Ποιοι «στήριξαν» και ποιοι έβγαλαν δήμαρχο δεν έχει πλέον μεγάλη σημασία…

Το τι έγινε και το τι όχι, δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί στην προκειμένη περίπτωση, είναι μια ιστορία που μετράει το «αποτέλεσμα» της και μόνο κι αυτό έγραψε «νέος δήμαρχος Χανίων ο Παναγιώτης Σημανδηράκης». Τον στήριξε ο «χ», ήταν αποφασισμένο από την αρχή, στο Β’ γύρο ο κ. Σαρρής και ο κ. Βάμβουκας – που μεταξύ τους δεν είχαν καταφέρει να τα βρουν – να πάνε «μονοκούκι» στον «Καστελλιανό». Ο ΣΥΡΙΖΑ έπινε τελικά «νερό στο όνομά του» είπαν κάποιοι άλλοι των οποίων η γνώμη ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από την ανακοίνωση της Ν.Ε. του κόμματος, η οποία δεν άφηνε περιθώρια για δεύτερες ερμηνείες. Όλα αυτά «ναι» αλλά μπορεί και «όχι» ή… ίσως παρατηρούμε εμείς,  όμως ο 37χρονος πρώην περιφερειακός σύμβουλος και θεματικός αντιπεριφερειάρχης, θα είναι ο δήμαρχος της πόλης των Χανίων για την επόμενη τετραετία ότι και να γίνει. Κατά δική του δήλωσή μάλιστα, ο στόχος που έχει θέσει, είναι τα οκτώ χρόνια παραμονής του στο δήμο.

«Ο Σημανδηράκης και ο συνδυασμός δεν υπήρξαν «φαβορί», τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Α’ γύρου των εκλογών, κάπου εκεί όμως, τα πράγματα άλλαξαν»

Η «σύνθεση» του επόμενου Δ.Σ. και ο μαγικός αριθμός «25»

Το επόμενο δημοτικό συμβούλιο ελέω «Κλεισθένη» δεν επιβάλλει απλά συγκλίσεις, τις μετατρέπει σε έναν «κακοτράχαλο» μονόδρομο, που όσο κι αν κάποιος δεν «θέλει» θα αναγκαστεί να συμπράξει διότι διαφορετικά, το «Χάος» θα είναι η μόνη λογική συνέχεια. Σίγουρα κάτι τέτοιο, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί το συμφέρον της πόλης, αλλά δεν  περιποιεί τιμή για κανέναν από τους «49» που θα απαρτίζουν το νέο δημοτικό συμβούλιο Χανίων. Ο δήμος Χανίων είναι από τις περιπτώσεις που θα δούμε την δημοτική αρχή, να έχει τεράστια ανάγκη την σύμπλευση πολλών πτερύγων της αντιπολίτευσης, καθώς σε απόλυτο αριθμητικό επίπεδο, ο νικητής (κ. Σημανδηράκης) των εκλογών της 2ας Ιουνίου, θα διαθέτει εννέα (9) συμβούλους ενώ ο ηττημένος(κ. Παπαδογιάννης) , δεκατρείς (13). Άρα για να υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία και να προκύψει ο μαγικός αριθμός είκοσι πέντε (25) για να… περνάνε τα θέματα από τις συνεδριάσεις, τόσο ο νέος δήμαρχος και οι σύμβουλοι του αλλά κι εκείνοι που θα στηρίζουν τις αποφάσεις του, θα πρέπει να… καταπίνουν γυαλιά.

«Είναι από τις λίγες φορές, που πραγματικά δεν αρκεί να διαθέτει ικανότητες ο επικεφαλής και άξιους συνεργάτες. Η αντιπολίτευση του δήμου αναλαμβάνει ίσως ένα ιστορικά, εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο»

Ο ιστορικός «ρόλος» της αντιπολίτευσης…

Κοντολογίς το έργο που αναλαμβάνει ο κ. Σημανδηράκης, είναι μάλλον πολύ δύσκολο, αλλά και η αντιπολίτευση του δήμου, λόγω της διευρυμένης σοβαρότητας του ρόλου της, θα πρέπει να σταθεί στο ύψος που η περίσταση απαιτεί και να μην μείνει στην «στειρότητα» του παρελθόντος. Αν αυτό το βασικό χαρακτηριστικό δεν εκλείψει, τότε το μέλλον της πόλης προδιαγράφεται ζοφερό κι εκείνοι που θα διατελέσουν αυτό το έγκλημα, θα κριθούν από την ιστορία. Είναι από τις λίγες φορές, που πραγματικά δεν αρκεί να διαθέτει ικανότητες ο επικεφαλής και άξιους συνεργάτες. Η αντιπολίτευση του δήμου αναλαμβάνει ίσως ένα ιστορικά, εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο.

Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

                                                      “Ο Κύριος Έπαρχος”