Δημήτρης Φραγκάκης: Ίσες ευκαιρίες για τα άτομα με αναπηρία

“Ίσες ευκαιρίες για τα άτομα με αναπηρία και έμπρακτη στήριξή τους με συγκεκριμένες πολιτικές, στον πυρήνα του προγράμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη” ανέφερε ο Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στα Χανιά Δημήτρης Φραγκάκης.

Συνάντηση με την Πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Χανίων είχε σήμερα ο Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Φραγκάκης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή και η καθημερινότητά τους.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δημήτρης Φραγκάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντήσω το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία με το οποίο είχαμε πάντα μία πολύ παραγωγική συνεργασία κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Δήμο Χανίων. Η ΝΔ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις πολιτικές που θα δώσουν στα άτομα με αναπηρία τη δυνατότητα να ζουν αξιοπρεπώς, να μετακινούνται, να εργάζονται, να σπουδάζουν, να συμμετέχουν ισότιμα και με ίσες ευκαιρίες σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής. 

candia

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί να προωθήσει συγκεκριμένες πολιτικές στήριξης των ατόμων με αναπηρία αλλά και των ανθρώπων που φροντίζουν άτομα με αναπηρία. Μεταξύ αυτών των πολιτικών είναι η θέσπιση εθνικού συντονιστή για τα ΑΜΕΑ, η θεσμοθέτηση της ειδικότητας του προσωπικού βοηθού ο οποίος θα παρέχεται σε όλα τα άτομα με βαριά αναπηρία, η βελτίωση πρόσβασης των ΑΜΕΑ σε όλες τις δομές και τις υπηρεσίες, η ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία και ειδικά των παιδιών καθώς και η προτεραιότητα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή. 

tipografo prints
Τους ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσαν να συζητήσουμε ξανά και τους συγχαίρω για την καλή δουλειά και τις σημαντικές πρωτοβουλίες που παίρνουν όλα αυτά τα χρόνια».