Διευκρινίσεις του Δήμου Χανίων για τα βρώμικα αποδυτήρια του γηπέδου της “Μ.Ελιάς”

Διευκρινίσεις για το περιστατικό των βρώμικων αποδυτηρίων στο γήπεδο της Μοναχής Ελιάς εξέδωσε το Γραφείου Αθλητισμού του Δήμου Χανίων

Χθες στο συγκεκριμένο γήπεδο η ομάδα της Σπάθας Κολυμβαρίου που κλήθηκε να χρησιμοποιήσει τα αποδυτήρια αντίκρισε μια πολύ άσχημη εικόνα. Σκουπίδια, πλαστικά μπουκάλια  και κάθε λογής απορρίμματα ήταν πεταμένα στο  δάπεδο τα οποία προφανώς ήταν παρατημένα από την προηγούμενη ημέρα (μιας και ο συγκεκριμένος ήταν ο πρώτος αγώνας που θα διεξάγετο την Κυριακή). Μάλιστα όπως κατήγγειλε ο προπονητής της Σπάθας Βαγγέλης Αγγελάκης που ανέδειξε το θέμα  δεν είναι η πρώτη φορά που αντικρίζει ανάλογη κατάσταση.

Έτσι σήμερα ο Γραφείο αθλητισμού του δήμου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι επειδή το προσωπικό δεν επαρκεί την ευθύνη της καθαριότητας την έχουν τα σωματεία που χρησιμοποιούν το γήπεδο στα οποία έχει πραγματοποιηθεί γραπτή σύσταση.  

candia

Αναλυτικά:

Από το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Χανίων διευκρινίζεται ότι για τα εννέα γήπεδα ποδοσφαίρου, τα τέσσερα κλειστά γήπεδα και τα τέσσερα γυμναστήρια οργάνων, που διαχειρίζεται το Γραφείο, το μόνιμο προσωπικό καθαριότητας αποτελείται από δύο άτομα, ενώ απασχολούνται ακόμη τρία άτομα, μέσω γραφείου εργολαβίας. Επίσης για το σύνολο των γηπέδων απασχολούνται έξι μόνιμοι υπάλληλοι φύλαξης.

tipografo prints

Για τις δύσκολες αυτές συνθήκες, έχουν ενημερωθεί τα αθλητικά σωματεία, τα οποία κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων. Ειδικότερα για τα γήπεδα ποδοσφαίρου στη Μοναχή Ελιά έχει πραγματοποιηθεί γραπτή σύσταση στις ομάδες, διότι έχει δημιουργηθεί επανειλημμένα θέμα στο παρελθόν.

Επισημαίνεται επίσης ότι το κόστος χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και των αιθουσών είναι 0.10 € την ώρα, κόστος το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα συντήρησης, όπως και πρόσληψης προσωπικού. Η χρήση των γηπέδων είναι ολοήμερη όπως και το Σαββατοκύριακο που διεξάγονται αγώνες.

Ενδεικτικό είναι δε το πρόσφατο παράδειγμα από τον αγώνα Καλαθοσφαίρισης Α1, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Κλαδισού, όπου η ομάδα του Κολοσσού Ρόδου, όταν τελείωσε ο αγώνας, μάζεψε όλα τα μπουκάλια από τον πάγκο και άφησε το γήπεδο σε άριστη κατάσταση. Η νοοτροπία αυτή μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τους μικρούς αθλητές, οι οποίοι πρώτα από όλα θα πρέπει να μάθουν να σέβονται τους χώρους, που αθλούνται.