Χρυσοί Σκούφοι 2017 | Ποιοι είναι οι μεγάλοι νικητές της Κρήτης και των Χανίων!

Σε μια λαμπερή τελετή στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 13/2 οι Χρυσοί Σκούφοι και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα και τον Alpha Guide. Στην κορυφή της λίστας των βραβευμένων συνεχίζουν να συγκατοικούν για τρίτη χρονιά το «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα και το «Funky Gourmet» του Νίκου Ρούσσου και της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη στην Αθήνα, ενώ για πρώτη φορά στην 24χρονη ιστορία του θεσμού απονεμήθηκε Βραβείο Κοινού, στο «Pelagos Seaside Restaurant» στο Κουτσουνάρι της Ιεράπετρας. 

Καλά τα πήγε η Κρήτη γενικότερα, με τα Ocean Restaurant του Daios Cove Luxury Resort και Calypso του Ξεν. «Elounda Peninsula All Suite Hotel» στον Άγιο Νικόλαο να κατακτούν από ένα Χρυσό Σκούφο στην κατηγορία Μοντέρνα διεθνής κουζίνα και δύο εστιατόρια των Χανίων να φιγουράρουν στα Βραβεία Ελληνικής κουζίνας 2017:

candia

Την ψαροταβέρνα “Αrgentina” στο Κολυμπάρι (Σεφ: Γιώργος Καπενεκάκης) και το εστιατόριο Κρητικής κουζίνας “Χρυσόστομος” (Σεφ: Ίνγκα Καρατσαουσίδη, Χρυσόστομος Ορφανουδάκης) στην Ανατολική Τάφρο.

Συγκεκριμένα, για τα δικά μας μαγαζιά η σελίδα των Χρυσών Σκούφων έγραψε…

Αrgentina Αrgentina - Χρυσοί Σκούφοι

Μη σας παραπλανά το όνομα. Η «Argentina» είναι μια κλασική­ ψαροταβέρνα στο λιμανάκι στο Κολυμπάρι και ανήκει στα λίγα καλά μαγαζιά του είδους. Η οικογένεια έχει παράδοση στην ενασχόληση με το ψάρι και ό,τι προτείνει το μαγαζί αξίζει. Τα μαγειρευτά με θαλασσινό πρόσημο τονίζουν ακόμη περισσότερο τη γευστική επάρκεια του χώρου, με κορυφαίο το ροφό γιουβέτσι.

Χρυσόστομος

Χρυσόστομος - Χρυσοί Σκούφοι

Η ταβέρνα του Χρυσόστομου Ορφανουδάκη, στην άκρη του ενετικού λιμανιού των Χανίων, είναι πραγματικά σταθερή αξία της αυθεντικής κρητικής μαγειρικής. Με περιποιημένο εσωτερικό και μια μικρή λουλουδιασμένη βεράντα για το καλοκαίρι, ψήνει ψωμί και κρέατα στον ξυλόφουρνο και τα μαγειρευτά της, γενναιόδωρα, με σαφές τοπικό πρόσημο, είναι φουλ νοστιμιάς.

Αμέσως μετά τις βραβεύσεις, οι 280 προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας από τον ταλαντούχο σεφ Isaac Mchale, έναν από τους πιο ταλαντούχους σεφ της σύγχρονης βρετανικής γαστρονομικής σκηνής, με το εστιατόριο του «The Clove Club», στο Λονδίνο, βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, να βρίσκεται στην 26η θέση της παγκόσμιας κατάταξης για το 2017.