Χωρίς διαδίκτυο η περιοχή των Δικαστηρίων στα Χανιά εδώ και εβδομάδες! “Λουκέτο” και σε τράπεζα που δεν μπορεί να λειτουργήσει… (pics)

Χωρίς διαδίκτυο παραμένουν εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες εκατοντάδες συνδρομητές, επιχειρήσεις και οικιακοί χρήστες, στην ευρύτερη περιοχή των Δικαστηρίων στα Χανιά.

Το πρόβλημα έχει λάβει εξαιρετικά μεγάλες διαστάσεις, καθώς οι περισσότεροι επιχειρηματίες αλλά και επαγγελματίες της περιοχής (γιατροί, δικηγόροι κτλ) δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τους επαγγελματικούς τους χώρους, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ενδεικτικό του μεγέθους του όλου προβλήματος, είναι η απόφαση της διεύθυνσης της Alpha Bank, να βάλει “λουκέτο” στο υποκατάστημα της που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου (βλ. φωτογραφίες), το οποίο τις τελευταίες ημέρες παραμένει κλειστό, καθώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία τραπεζική δραστηριότητα από το προσωπικό του υποκαταστήματος, λόγω μη λειτουργίας του διαδικτύου.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, κάνουμε εκτροπές στα κινητά μας, για να μπορούμε να κρατήσουμε ανοικτές τις επιχειρήσεις μας, αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ σοβαρό. Κάνουμε έκκληση στον ΟΤΕ, να κάνει ότι γίνεται γιατί πραγματικά η κατάσταση αυτή, δεν μπορεί να συνεχιστεί” μας είπε ο κ. Ν.Λ., επιχειρηματίας που διαθέτει κατάστημα στην περιοχή.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες που έχει στην διάθεση του “Ο Κύριος Έπαρχος“, η βλάβη αυτή – που επαναλαμβάνουμε είναι αρκετών ημερών – εβδομάδων –  παρουσιάστηκε  λόγω εισόδου νερών στο φρεάτιο του ΟΤΕ, με αποτέλεσμα να υπάρξει  ζημιά στην οπτική ίνα 200 μέτρων.

Τα συνεργεία, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές,  ξεκίνησαν να την επιδιορθώνουν αλλά στην πορεία των εργασιών, εντοπίστηκαν και άλλες ζημιές. Αρχικά, υπήρξε η εκτίμηση ότι η ζημιά θα αποκατασταθεί μέχρι τις 8 Νοεμβρίου ενώ στη συνέχεια οι υπεύθυνοι έδωσαν ως νέα καταληκτική ημερομηνία την σημερινή, την 13η Νοεμβρίου δηλαδή, χωρίς ωστόσο και πάλι το πρόβλημα να εκλείψει.

Με βάση το ρεπορτάζ, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια για τον ακριβή χρόνο αποκατάστασης της ζημιάς, καθώς ναι μεν τα συνεργεία του ΟΤΕ εργάζονται πυρετωδώς και κάτω ακόμη και από δύσκολες συνθήκες – όπως αυτές που επικρατούν τις δυο τελευταίες ημέρες στα Χανιά – ωστόσο το συνολικό έργο, κρύβει μεγάλες δυσκολίες, με αποτέλεσμα τα χρονοδιαγράμματα, να πέφτουν στο κενό.

 Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                     “Ο Κύριος Έπαρχος”