Χιλιάδες ψεύτικοι λογαριασμοί twitter

Ερευνητές εντόπισαν χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter, υπενθυμίζοντας σε όλους μας πως υπάρχει ένας καταιγισμός από botnets στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε.

Σε πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 350.000 ψεύτικοι λογαριασμοί, ενώ οι ερευνητές άφησαν να υπαινιχθεί ότι υπάρχουν και πολλοί ακόμη.

candia

Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian αναφέρει πως Βρετανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου UCL ανακάλυψαν τυχαία αυτούς τους λογαριασμούς, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι πως οι περισσότεροι από αυτούς έχουν χρησιμοποιηθεί για να αυξάνουν τα νούμερα των followers, να στέλνουν μηνύματα spam και να ενισχύουν το ενδιαφέρον σε δημοφιλή θέματα της επικαιρότητας.

tipografo prints

Διευκρινίζεται, ενημερωτικά, πως τα bots στο Twitter, είναι λογαριασμοί που αποστέλλουν αυτοματοποιημένα μηνύματα σε άλλους λογαριασμούς που έχει ορίσει ο διαχειριστής τους.

Το δίκτυο με τα 350.000 bots αποκαλύφθηκε καθότι οι λογαριασμοί είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά, υποδεικνύοντας έτσι ότι ήταν συνδεδεμένοι. Αυτά τα χαρακτηριστικά συμπεριλάμβαναν tweets που προέρχονταν από μέρη όπου δεν ζούσε κανείς, μηνύματα που είχαν αναρτηθεί μόνο από κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Windows.

Πάντως, εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο έχει «αυστηρή» πολιτική για τον αυτοματισμό.