Χατζηδάκη: Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΧ το 2020! Στο… στόχαστρο, οι κακοπληρωτές (pics)

Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΧ το 2020, όπως προβλέπεται στην εισήγηση που αναμένεται να κάνει κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δ.Σ.Χανίων, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Η κ. Χατζηδάκη, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης γνωστοποίησε την σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ, η οποία αναμένεται να λάβει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Ακολουθεί η σχετική δήλωση της κ. Χατζηδάκη 

“Στις προθέσεις μας το επόμενο χρονικό διάστημα είναι στο πλαίσιο της προσπάθειας ίσης μεταχείρισης όλων, να επέλθει εξισορρόπηση στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΧ. Στα πρώτα κυβικά και το πάγιο και η κοστολόγηση είναι ίδια για όλες τις δημοτικές ενότητες, από τα 60 κυβικά και άνω υπάρχει διαφοροποίηση. Αυτό, προϊόντος του χρόνου, θα αλλάξει. Εξετάζουμε τα στατιστικά στοιχεία και θα επέλθει μια εξισσορόπηση, ενώ θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας και για εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους αλλά και για ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Επιπλέον θα ενταθούν οι προσπάθειες για την είσπραξη των οφειλών από τους συστηματικούς κακοπληρωτές