“Χάος” στις οδούς Κύπρου & Νικ. Φωκά – Μήπως καθυστερούν οι παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό…;

Οδεύουμε ολοταχώς προς το φινάλε της τουριστικής σεζόν και εδώ και έναν μήνα περίπου, οι Χανιώτισσες και οι Χανιώτες, παρατηρούν τις προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής, ν’ αντιμετωπίσει το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα – του κέντρου της πόλης – με μια σειρά από παρεμβάσεις που δρομολογεί, με αργούς ομολογουμένως ρυθμούς σε κάποιες περιπτώσεις.

Και θα πει κανείς, βρε αδελφέ είναι δημοτική αρχή 45 μόλις ημερών, άρα χρειάζεται αντικειμενικά, πίστωση χρόνου. Την ίδια ώρα όμως ο τρόπος με τον οποίον αποφάσισε ν’ ανοίξει το συγκεκριμένο θέμα, επιβάλλει γρήγορους ρυθμούς, από όλους όσοι εμπλέκονται, στην υλοποίηση του “σχεδίου” που προκρίθηκε κι αυτό αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.

Η αποφασιστικότητα των πρώτων ημερών, ήταν όχι μόνο εντυπωσιακή, αλλά αποτέλεσε και το βασικότερο στοιχείο, προκειμένου η κοινή γνώμη, να στρατευθεί με την πλευρά Σημανδηράκη και να επικροτεί με δυναμικό τρόπο τις πρωτοβουλίες του, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

candia

Παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις ωστόσο, οι μέρες και οι εβδομάδες έχουν παρέλθει, βρισκόμαστε ήδη στο τέλος του Α΄μισού του Οκτώβρη κι ενώ τίποτα δεν μαρτυρά πως ο σχεδιασμός που ανακοινώθηκε – με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα – ότι προχωρά, οι… παρενέργειες του εγχειρήματος, είναι ορατές στην καθημερινότητα των πολιτών, που διέρχονται τους δρόμους του κέντρου, που… πρωταγωνιστούν στην παρέμβαση.

  1. Στο πάρκινγκ της Ρεγγίνα, τίποτα δεν μαρτυρά πως ο χώρος διαμορφώνεται, για να φιλοξενήσει τα τουριστικά λεωφορεία, όπως ανακοινώθηκε.
  2. Στο σημείο έναντι του κτηρίου του ΕΒΕΧ, στο οποίο στάθμευαν τόσο τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ όσο και κάποια τουριστικά, στο οποίο επεκτείνεται η πεζοδρόμηση του, οι εργασίες αν δεν είναι “κολλημένες”, καθυστερούν χαρακτηριστικά. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην απέναντι πλευρά, έξω δηλαδή από το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

3. Στις οδού Κύπρου και Νικηφόρου Φωκά, στους δρόμους δηλαδή που έχει πέσει το βάρος της στάθμευσης αλλά και της φορτοεκφόρτωσης των τουριστικών λεωφορείων, η εικόνα είναι ΧΑΟΤΙΚΗ.

Αυτό το τελευταίο, είναι ίσως και το χειρότερο διότι σε καθημερινή βάση – τις ώρες αιχμής – τα συγκεκριμένα σημεία, είναι πραγματικά απροσπέλαστα και οι διερχόμενοι οδηγοί, δοκιμάζουν τα όρια της αντοχής και της ψυχραιμίας τους.

Η κοινή γνώμη έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στις παρεμβάσεις, αρκεί αυτές να υλοποιηθούν άμεσα και με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, χωρίς να δημιουργούν μεγαλύτερα – σημαντικότερα προβλήματα, από εκείνα που επιχειρούν να λύσουν…

Μήπως χρειάζεται περισσότερος συντονισμός από τους αρμόδιους…; Ο χρόνος περνάει και τα… παράπονα πολλαπλασιάζονται!

 Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                    “Ο Κύριος Έπαρχος”