Χανιώτης δικηγόρος καταγγέλλει μεγάλη τηλεφωνική απάτη, με διεθνή “πλοκάμια”

Σε μια πολλή σοβαρή καταγγελία προχώρησε με ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, γνωστός δικηγόρος των Χανίων.

Η καταγγελία είχε να κάνει με τηλεφωνική απάτη με κλήσεις από το εξωτερικό στα Χανιά, της οποίας το “γαϊτανάκι” των λεπτομερειών της παρουσιάζει ο δικηγόρος Μπάμπης Πιτσιγαυδάκης.

Δείτε την σχετική ανάρτηση 

Εδώ και ένα μήνα περίπου με καλούν στο κινητό μου, αριθμοί με πρόθεμα εξωτερικού περίπου 10 φορές τη μέρα. Τη μία φορά που έκανα το λάθος να απαντήσω, μου είπαν πως είναι από την εταιρεία Dixon στην Αγγλία, στην οποία δήθεν έχω λογαριασμό (Σ.Σ.: ποτέ) και θέλουν να με ενημερώσουν για ένα θέμα οικονομικό. Αποφάσισα να τους μπλοκάρω. Συνέχισαν να καλούν από απόκρυψη ή άλλους αριθμούς και αφού τους μπλόκαρα όλους, μια βδομάδα τώρα με καλούν στο viber. Με καθυστέρηση ομολογουμένως, σήμερα επικοινώνησα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο 11188. Ένας ευγενέστατος νεαρός κύριος, πολύ καταρτισμένος, με ενημέρωσε πως πρόκειται για διεθνή απάτη με κάτι τύπους που έχουν στήσει τηλεφωνικά κέντρα στην Καλκουτα της Ινδίας και μέσω Voip και διαδικτύου καλούν με ευρωπαϊκά διεθνή νούμερα και σε χρεώνουν για δήθεν υπηρεσίες που προσφέρουν. Η μόνη λύση πέρα από το μπλοκάρισμα είναι να τους πεις μια φορά ότι έχεις ενημερώσει την Αστυνομία και έχεις δώσει όλους τους αριθμούς που χρησιμοποίησαν μήπως και παύσουν να καλούν.
Οι αριθμοί που με καλούν συνήθως είναι οι ακόλουθοι :
+442080595258
+41215303100
+442036700515
+46278646061
+46406207357
και τελευταία και με απόκρυψη.

Γιατί τα γράφω αυτά; Πρώτον, γιατί την εποχή της παγκοσμιοποίησης όλοι είμαστε εν δυνάμει θύματα διαδικτυακής απάτης. Δεύτερον, για να έχετε το νου σας και εσείς και να αξιολογήσετε την επιλογή μπλοκαρίσματος κλήσεων ως ιδιαιτέρως σημαντική και βοηθητική.

Τρίτον και κυριότερο, γιατί έχουμε την τύχη να διαθέτουμε μια υπηρεσία όπως την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που πραγματικά κοσμεί και την Ελληνική Αστυνομία και το Δημόσιο γενικότερα.

Άνθρωποι με γνώση και κατάρτιση, ευγενείς και προσηνείς που μας προστατεύουν την εποχή του κυβερνο-εγκλήματος.