Χανιά: Υπερκοπέλια και Υπερκοπελάκια σε φουλ δράση – Απόλυτα επιτυχημένη και η 10η διοργάνωση – Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ

Πλήθος κόσμου πλημμύρισε και φέτος τους Αγίους Αποστόλους για το 10ο Υπερκοπέλι και το Υπερκοπελάκι

 

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι Χανιώτες αποδείχθηκαν πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού τους με το Υπερκοπέλι και το Υπερκοπελάκι που διοργανώνει η Αθλητική Παρέα του «Ορίζοντα», για τη στήριξη παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο.

candia

Ένας αγώνας αλλιώτικος από τους άλλους, ένας «αγώνας για τη ζωή», με σκοπό τη συμμετοχή και όχι τη νίκη, χωρίς κατατακτήριες θέσεις και επίσημη χρονομέτρηση. Στο Υπερκοπέλι συμμετείχαν επίσης και ομάδες απαρτιζόμενες από δύο(2) ή τρία(3) άτομα, με την προϋπόθεση ο ένας εξ αυτών να είναι Άτομο ΜΕ Αναπηρία.

Η εκκίνηση δόθηκε σήμερα το πρωί στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων όπου πλήθος κόσμου και με σύμμαχο τον καιρό πήραν μέρος σε μια σειρά από αγώνες που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές.

Η φιλανθρωπική διοργάνωση ξεκίνησε με το Υπερκοπελάκι, όπου δεκάδες μικροί αθλητές κολύμπησαν στη θάλασσα, έτρεξαν και ποδηλάτησαν γύρω από το άλσος.

Στη συνέχεια η σκυτάλη δόθηκε στους μεγαλύτερους σε ένα αγώνα που περιλάμβανε 1.500 μέτρα κολύμπι, 40 χλμ ποδηλασία και 10 χλμ τρέξιμο.

Η ημέρα συνεχίστηκε με τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες», έναν αγώνα δρόμου δυναμικού περπατήματος 5 χλμ, χωρίς χρονομέτρηση και κατάταξη, στον οποίο οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν το κόστος της συμμετοχής τους (5 ευρώ) σε όποιο σωματείο / ίδρυμα της πόλης μας επιθυμούν από τα εξής:

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «Μεγαλόχαρη», Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Κύτταρο Χαλέπας»ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Ομάδα Στήριξης «Συνάνθρωπος», Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Αρίων», Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας – Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, Εθελοντικός Σύνδεσμος «Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος Κισάμου»Διαβάζω για τους άλλουςΣυσσίτια Σπλάντζιας, Παγκρήτιος Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Ανάπηρων & Παραπληγικών «Αετοί Κρήτης»Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ήπιες Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος – Άσπεργκερ Νομού Χανίων, Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού Χανίων «Δημόφιλος»,  Σύλλογος «Ορίζοντας».

Η γιορτή εθελοντισμού, αλληλοστήριξης, αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας κλείνει με beach party με dj set, πολλές εκπλήξεις και διάφορα events γύρω από το πάρκο και φυσικά με το καθιερωμένο εδώ και μερικά χρόνια «Πιλάφι πάρτι».