Χανιά: Ψήφισμα και διαμαρτυρία φιλόζωων στο Δημαρχείο για τη δολοφονία του Καυκάσιου σκύλου στα Μεγάλα Χωράφια

Παράσταση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Καυκάσιου σκύλου στα Μεγάλα Χωράφια θα γίνει αύριο Παρασκευή 24/01 στις 13:00 στο Δημαρχείο Χανίων από ομάδα φιλοζωικής οργάνωσης.

Το θέμα με την τραγική κατάληξη που είχε ένας περιπλανώμενος σκύλος στα Μεγάλα Χωράφια έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει ξεσηκώσει τις φιλοζωικές οργανώσεις. Σύμφωνα με σχετική καταγγελία το άτυχο ζώο αφού δέθηκε εν συνεχεία εκτελέστηκε από άγνωστο δράστη.

Την αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Χανίων πραγματοποιεί η ομάδα των φιλόζωων ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ-Ενεργοί φιλόζωοι, η οποία εξέδωσε και σχετικό ψήφισμα, το οποίο θα παραδοθεί στον δήμαρχο Χανίων.

candia

Το ψήφισμα:

tipografo prints

Το Σάββατο 18/01/2020 μια στυγνή δολοφονία με όπλο ενός ανυπεράσπιστου πλάσματος, ενός σκύλου Καυκάσιου, έγινε στην πλατεία στα Μεγ. Χωράφια από άγνωστο ως στιγμής δράστη.Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Χανίων.

Το σκυλί βρέθηκε πυροβολημένο με 4 κάλυκες δίπλα του, σε δρόμο δίπλα στην πλατεία του χωριού. Εκεί σε ένα δέντρο το είχε δέσει 3 μέρες πριν, σύμφωνα με μαρτυρίες, εντεταλμένος υπάλληλος της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου. Το σκυλί έγινε εύκολο θύμα, αφού αφέθηκε εκεί δεμένο στην τύχη του, από απαράδεκτους καταγεγραμμένους χειρισμούς από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία δημοσίευε το ζώο προς αναζήτηση του κηδεμόνα του ενώ παράλληλα  συζητούσε με ενδιαφερόμενη για την υιοθεσία του, χωρίς να έχουν προηγηθεί τα προβλεπόμενα από το νόμο – σκανάρισμα για μικροτσιπ, κτηνιατρικός έλεγχος και φιλοξενία σε κατάστημα του δήμου. Αφέθηκε εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα χωρίς κατάλυμα, εκτός της παθητικής κακοποίησης την οποία υπέστη από την αλυσόδεσή του από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου και χωρίς παράλληλα να του χορηγηθεί φαγητό και νερό. Ταυτόχρονα και χωρίς λογική, 3 μέλη της 5μελούς φέρεται ότι συνεδρίαζαν για την αξιολόγησή του ως επιθετικό, ενώ το ίδιο πρωί ο προϊστάμενος της αρμόδιας υπηρεσίας έκανε συνεννοήσεις με μια κοπέλα από το Ηράκλειο για την υιοθεσία του!

Ο κατά το γράμμα του νόμου υπεύθυνος, ο Δήμος Χανίων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και η αρμόδια υπηρεσία για τα αδέσποτα, έχουν ευθύνες για τον κάκιστο χειρισμό της υπόθεσης, για την παθητική κακοποίηση του ζώου, για παράβαση καθήκοντος, σύμφωνα με το ν.4039/2012 και για εξαπάτηση της κοπέλας που ήθελε να υιοθετήσει το σκυλί.
Η αρμόδια υπηρεσία εδώ και χρόνια έχει δείξει την αδυναμία χειρισμού των θεμάτων των αδέσποτων, εκθέτοντας την εκάστοτε δημοτική αρχή και γιγαντώνοντας το πρόβλημα των αδέσποτων στην πόλη μας έως σήμερα. Με το τελευταίο περιστατικό, υπέπεσε σε τραγικά λάθη και λανθασμένους (αν όχι παράνομους) χειρισμούς που οδήγησαν στη δολοφονία του Καυκάσιου.

Ζητούμε άμεσα από το δήμαρχο Χανίων, κ. Π. Σημαντηράκη, την αφαίρεση της αρμοδιότητας των αδέσποτων από την υπηρεσία Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο,μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για τυχόν παράνομες ή παράτυπες σχετικές ενέργειές της με τη δολοφονία του σκυλιού. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο δήμαρχος Χανίων για την δικαίωση του Καυκάσιου.