Χανιά: Οι διαμαρτυρίες των Ακρωτηριανών για το κυνοκομείο συνεχίζονται…

Οι αντιδράσεις και οι φωνές διαμαρτυρίες  των κατοίκων του Ακρωτηρίου μετά την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Χανίων για την ανέγερση κυνοκομείου στο Καμπάνι, ολοένα και πληθαίνουν.

Μια από αυτές είναι του Κυριάκου Παινεσάκη, κάτοικου Στερνών Ακρωτηρίου, ο οποίος αναφέρει:

“Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων την περασμένη Τετάρτη για το θέμα της κατασκευής του καταφυγίου ζώων στο Ακρωτήρι ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου. Η δημοτική αρχή με αντιδημοκρατικό και ανήθικο τρόπο, κατά την διάρκεια μιας ντροπιαστικής διαδικασίας, έφερε προς ψήφιση το θέμα στις 4:30 τα ξημερώματα!! Με οριακή πλειοψηφία 17 υπέρ – 16 κατά (17 υπέρ σε 36 παρόντες).

candia

Άξιοι συμπαραστάτες της δημοτικής αρχής τα μέλη της παράταξης του κ. Δαμιανάκη που πλην ενός ψήφισαν όλοι υπέρ, αλλά και τα γνωστά πολιτικά “δεκανίκια” (παρατάξεις Βάμβουκα και Σαρρή) όπου ψήφισαν αποχή για να αβαντάρουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

tipografo prints

Μετά λύπης διακρίνω ότι η δημοτική αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν έχουν κανέναν σχεδιασμό για τα αδέσποτα ζώα, που για εμάς τους φιλόζωους, είναι ένα θέμα που μας αγγίζει ιδιαίτερα. Η κατασκευή του καταφυγίου ζώων στο Καμπάνι Ακρωτηρίου είναι απλά μία επικοινωνιακή φωτοβολίδα και τίποτα παραπάνω.

Το Ακρωτήρι είναι ήδη μια πολύ επιβαρυμένη περιοχή με στρατιωτικές βάσεις, δεξαμενές καυσίμων, σκουπίδια, λατομεία κ.α και απορώ με ποια διαδικασία έγινε η επιλογή της περιοχής. Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και οι κάτοικοι ώστε μέσα από δημόσια διαβούλευση να βρεθεί μια λύση; Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι η στραβά είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζετε”.