Χανιά: Ημερίδα ενημέρωσης για την υγεία – Γίνε Ήρωας Για Μια Ημέρα!

Το γραφείο Χανίων της NN Hellas σας προσκαλεί τη Δευτέρα 11/11 και από της 09:00 στο Akali Hotelσε πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την απλή διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών μέσω σιέλου.

Στα πλαίσια της Ημερίδας θα γίνουν και εγγραφές για εθελοντική αιμοδοσία.

Την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου από τις 10:00π.μ.-2:00μ.μ. και 5:00μ.μ.-9:00μ.μ στο ξενοδοχείο Ακάλη στην οδό Κισσάμου στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την απλή διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών.

Η λήψη επιχρίσματος από το στόμα (δείγμα σάλιου με μπατονέτα) θα γίνει από εκπαιδευμένη ομάδα εθελοντών του συλλόγου «Ορίζοντας»

Η Ημερίδα ολοκληρώνεται  με συζήτηση για τις προοπτικές του επαγγέλματος του ασφαλιστικού πράκτορα και τις νεότερες εξελίξεις στον 3ο πυλώνα κοινωνικής ασφάλειας παρουσία του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας.

Ο μυελός των οστών

Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνει από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα γιατί ο μυελός του, το «εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματός του, παρουσιάζει σοβαρή βλάβη.

Ο μυελός των οστών είναι ο ρευστός ιστός που βρίσκεται μέσα στα οστά και περιέχει αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα, δηλαδή τις πρόδρομες μορφές των λευκών αιμοσφαιρίων, των ερυθρών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων που κυκλοφορούν στο αίμα.

Η εξέλιξη της επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε μας να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας.

Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων είναι μια δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας, στην οποία κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς ένα συγκεκριμένο συνάνθρωπό του στον οποίο χαρίζει πραγματικά τη ζωή.