Χανιά: Έλεος! Το (προεκλογικό) πεζοδρόμιο που έχει τον… ατελείωτο! (pics)

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι των Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου εξαιτίας των έργων κατασκευής πεζοδρομίου τα οποία έχουν ξεκινήσει εδώ και δυο μήνες, αλλά παραμένουν ακόμα ημιτελή.

Πρόκειται για έργα κατασκευής πεζοδρομίου έξω από το 1ο Δημοτικό σχολείο Κουνουπιδιανών μήκους 70 μέτρων και τα οποία είχαν ξεκινήσει λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές περίπου στις 20 Μαΐου. Τότε η δημοτική αρχή υποσχόταν ότι το έργο θα είχε ολοκληρωθεί μέσα σε 10 ημέρες. Ωστόσο έχουν περάσει 2 μήνες και οι εργασίες παραμένουν στάσιμες.

Δείτε την τότε ανάρτηση του Δημάρχου κ.Βάμβουκα με ημερομηνία 21 Μαΐου

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι “…πριν τις εκλογές (δημοτικές) ξεκίνησε το συγκεκριμένο έργο, το διαφήμιζαν και το διατυμπάνιζαν. Δυο μήνες μετά έχουν σταματήσει οι εργασίες. Όποτε θυμούνται έρχονται για κανένα δίωρο τα πρωινά χωρίς να προχωράει το έργο” αναφέρει κάτοικος στο eparxies.gr, συμπληρώνοντας “Δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν οι πεζοί, και δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα και ένα παραπάνω τώρα λόγω της κίνησης κ επιστροφής από τις παραλίες”. 

Μάλιστα οι κάτοικοι φοβούνται ότι θα περάσει το καλοκαίρι και η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια “θα ανοίξουν τα σχολεία κ ο δρόμος θα είναι στην ίδια κατάσταση. Τα πρωινά που παρκάρουν και οι γονείς να αφήσουν τα παιδιά γίνεται ο χαμός”.

Τέλος να σημειωθεί ότι η ίδια στασιμότητα επικρατεί και στο αντίστοιχο έργο που βρίσκεται έξω από τον 1ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό σταθμό Ακρωτηρίου, ως επέκταση του πεζοδρομίου απέναντι από το Πολυτεχνείο, με την αγανάκτηση των κατοίκων να είναι δικαιολογημένη  έλεος!!!να περιμένουμε δηλαδή να γίνει το δυστύχημα για να ολοκληρωθούν τα έργα;”.

Δείτε και σημερινή φωτογραφία από την εξέλιξη των έργων έξω από το 1ο Δημοτικό σχολείο Κουνουπιδιανών: