Μπλόκα αγροτών σε όλη την Κρήτη! 5η ημέρα…

Παρά το κρύο και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν έως και πριν από λίγες ώρες στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες δεν εγκατέλειψαν την κινητοποίησή τους, με κεντρικό σύνθημα “Μην καρτεράτε να λυγίσουμε”.

Το μπλόκο των Πραιτωρίων, έχει την εσωτερική του οργάνωση και «το στρατηγείο του», ένα παράπηγμα εν προκειμένω που έχει στηθεί στην κεντρική νησίδα, όπου συγκεντρώνονται για πέμπτη ημέρα οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση.

candia

Νωρίς το πρωί, οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής των Αστερουσίων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ξεκίνησαν για μία ακόμη ημέρα την εκστρατεία ενημέρωσης των διερχόμενων οδηγών, ενώ τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα είναι ακινητοποιημένα στις άκρες του δρόμου.

tipografo prints

Η κυκλοφορία των οχημάτων δεν είχε διακοπεί, με τους αγρότες να διανέμουν στους οδηγούς ενημερωτικά φυλλάδια για τα αιτήματά τους και τη φύση της κινητοποίησης που έχουν ξεκινήσει.

Το απόγευμα στις 7:00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στο μπλόκο, για τον απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας των κινητοποιήσεων ενώ αύριο Κυριακή, στις 11:00 το πρωί οι αγρότες θα υποδεχθούν εκπροσώπους των εργατικών σωματείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που θα τους επισκεφθούν. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τουλάχιστον μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη διεξαγωγή της έκθεσης Agrotica.

mploko-praitoria7

Στα Χανιά

Το μεσημέρι στα Χανιά, οι αγρότες που έχουν προχωρήσει στο μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών θα κλείσουν τον δρόμο, ενώ για τη μία μετά το μεσημέρι της Κυριακής έχει διοργανωθεί μεγάλη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες από φοιτητικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία.

mploko-praitoria8

cretapost.gr