Αύξηση στις κρατήσεις για Κρήτη από Γερμανία κατά 13% (πίνακες)

Αύξηση 11% σε ετήσια βάση στις κρατήσεις για Ελλάδα από Γερμανία, -2% η τελευταία εβδομάδα-Η πορεία των πλέον ευπώλητων προορισμών

Οριακή μείωση κατέγραψαν οι κρατήσεις για Ελλάδα την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, από τις γερμανόφωνες αγορές, ενώ σε ετήσια βάση, η Ελλάδα, εμφανίζει αύξηση 11%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Holidayheck.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη μείωση εμφανίζει η Ισπανία, ενώ μικρές αυξήσεις σημείωσαν η Τουρκία και η Αίγυπτος.

candia

Πιο αναλυτικά, το money-tourism.gr, παρουσιάζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, την πορεία των κρατήσεων, στους πλέον ευπώλητους και δημοφιλείς προορισμούς σε Ελλάδα και Μεσόγειο, με στοιχεία που αφορούν έως και την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, τόσο σε ετήσια βάση, όσο και τις τελευταίες 7 ημέρες.

Στα αξιοσημείωτα, σε ετήσια βάση οι κρατήσεις εμφανίζουν αύξηση 11%, με Ρόδο, Κω και Κρήτη, να ξεπρνούν το μέσο ποσοστό, την Κέρκυρα να είναι λίγο πιο χαμηλά και την Χαλκιδική μόνο να κινείται αρνητικά, ενώ στις τελευταίες 7 ημέρες η μείωση είναι μόλις 2%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του HolidayCheck, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής ιστοσελίδας για όλες τις γερμανόφωνες χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία), στην οποία ο καθένας μπορεί να βρει το ιδανικό ξενοδοχείο, να κλείσει τις διακοπές του και να έρθει σε επαφή με άλλους παραθεριστές, η οποία αντλεί από μια βάση δεδομένων με περισσότερες από 8 εκατομμύρια αξιολογήσεις ξενοδοχείων, εικόνες και βίντεο για να σας βρει την καλύτερη προσφορά, που δημοσιεύει το money-tourism.gr, η εικόνα των κρατήσεων στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου, σε ετήσια βάση έχει ως εξής:

Σύμφωνα με τον πίνακα, η Κρήτη εμφανίζει σε ετήσια βάση, αύξηση στις κρατήσεις κατά 13%, η Ρόδος 16%, η Κως 12%, η Κέρκυρα 9%, ενώ η Χαλκιδική εμφανίζει μείωση της τάξης του 12%.

Στο «κόκκινο» σε ετήσια βάση κινούνται οι περισσότεροι ισπανικοί προορισμοί, ενώ σημαντικές αυξήσεις σημειώνουν οι τουρκικοί. Αρνητικά κινούνται επίσης τόσο η Κύπρος, όσο και η Βουλγαρία.

Tην τελευταία εβδομάδα

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η εικόνα είναι μικτή. Στα αξιοπρόσεκτα των στοιχείων η μείωση 14% της Κω, η συνεχιζόμενη αύξηση της Κρήτης κατά 8%, η άνοδος της Ρόδου κατά 10% και η αρνητική εξέλιξη των κρατήσεων σε Κέρκυρα και Χαλκιδική.

Μικτή εικόνα εμφανίζουν και οι προορισμοί σε Ισπανία και Τουρκία, ενώ η Αίγυπτος συνεχίζει να κινείται ανοδικά, με εξαίρεση το Σαρμ Ελ Σέϊχ.

money-tourism.gr