Ανυπολόγιστες οι καταστροφές από την θεομηνία στο δήμο Καντάνου Σελίνου- Αυτοψία Καλογερή στις πληγείσες περιοχές… (pics)

Μεγάλες καταστροφές από την θεομηνία της 10ης Νοεμβρίου έτους 2019, στην Κουντούρα, αποκλεισμένα χωριά στον ορεινό όγκο Πελεκάνου

Αυτοψία στις πληγείσες από την πρόσφατη θεομηνία περιοχές του δήμου Καντάνου Σελίνου, πραγματοποίησε την Τρίτη ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κρήτης. Ο κ. Καλογερής ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο της περιοχής κ. Αντώνη Περράκη για την κατάσταση και διαπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφής.

Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωσε από τον δήμο Καντάνου Σελίνου 

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Αντώνιος Περράκης ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Ιωάννης Βερυκοκίδης, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Μπικάκης και Εμμανουήλ Κουκουλάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σελίνου Γιάννης Βαρδουλάκης και η Δημοτική Σύμβουλος Σταματία Σταυρίδου-Βλησίδη, επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές από τη θεομηνία της Κυριακής 10.11.2019 που έπληξε τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, άτομα περπατούν, βουνό, ουρανός, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή για τις μεγάλες ζημιές και συμφώνησαν πως αυτό που προέχει είναι η αποκατάσταση του οδικού δικτύου, η αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυα ύδρευσης και η άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση είναι μεγάλες και ανυπολόγιστης αξίας, σπίτια πλημμυρισμένα με οικοσκευές και έπιπλα κατεστραμμένα, σπασμένα θερμοκήπια με κατεστραμμένη όλη την παραγωγή.

Μεγάλο ήταν επίσης το πλήγμα και στις ελαιοκομικές καλλιέργειες όπου μεγάλες εκτάσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς.