Αυτοί “βλέπουν” με… καλό μάτι την καρέκλα του διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Ακόμη και εντός της ημέρας ή το αργότερο μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα,  αναμένεται να εκδοθεί το ΦΕΚ για τους νέους Διοικητές των ΥΠΕ όλη της χώρας, άρα είναι θέμα λίγων 24ώρων ακόμη για τους επικεφαλής, να αναλάβουν τα καθήκοντα τους.

Την ίδια ώρα, δρομολογούνται με γρήγορους ρυθμούς και όλες οι αντίστοιχες διαδικασίες, για την κάλυψη των θέσεων των διοικητών, στα δημόσια νοσοκομεία.

Βασικό προσόν για τους υποψηφίους, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα,  αναφέρεται το πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι συνεκτιμώνται μεταπτυχιακοί τίτλοι, με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική μονάδων υγείας, η εμπειρία διοίκησης με έμφαση στις μονάδες υγείας, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.

Μετά την υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων η διαδικασία συνεχίζεται με την Επιτροπή Αξιολόγησης η οποία θα εξετάσει τα στοιχεία των φακέλων των υποψηφίων που θα διαβιβαστούν σε αυτήν. Σημειώνεται ότι πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο γενικός γραμματέας υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν και σε προσωπική συνέντευξη από τα μέλη της Επιτροπής.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία (αξιολόγηση φακέλου και συνέντευξη) για όλους τους υποψήφιους η Επιτροπή θα συντάξει κατάλογο αξιολόγησης και θα τον αποστείλει στον υπουργό Υγείας, ο οποίος λαμβάνει και την τελική απόφαση διορισμού διοικητών και αναπληρωτών διοικητών.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου οι υποψήφιοι για τις θέσεις στελεχών του ΕΣΥ μπορούν να στέλνουν τις αιτήσεις τους σε μία από τις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας.

Τι γίνεται στα Χανιά…

Στα Χανιά, τα ονόματα που έχουν αρχίσει να ακούγονται είναι αρκετά, ωστόσο το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον όχι στην ονοματολογία – σεναριολογία, αλλά στα πρόσωπα εκείνα που τελικά, θα καταθέσουν τα βιογραφικά τους προς εξέταση. Δεν αποκλείεται δηλαδή, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ν΄ακούσουμε 20-30 ονόματα, αλλά οι τελικές “υποψηφιότητες” να είναι κατά πολύ λιγότερες.

Πριν πάμε στο… ψητό, να υπενθυμίσουμε για όσους πιθανότατα να μην τον γνωρίζουν, αλλά ως πληροφορία, έχει σίγουρα το ενδιαφέρον της, η θητεία του εν ενεργεία διοικητή του Γ.Ν.Χανίων  Μηνά Βουλγαρίδη, ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Επειδή όμως ξέρω πως θέλετε να διαβάσετε ονόματα και σας τα… κράτησα πολύ, πάμε να δούμε – με βάση τις πληροφορίες που καταφέραμε να συλλέξουμε – ποια είναι εκείνα τα πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ή… για τον έναν ή τον άλλο λόγο ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ  να “φλερτάρουν” με την καρέκλα του διοικητή, στο νοσοκομείο Χανίων “Άγιος Γεώργιος”, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ να θεωρείται “κλειδωμένο”.

Από τα πρώτους που ακούστηκαν ήταν ο πρώην αντιδήμαρχος Μανόλης Φραγκάκης , ο οποίος έχει περάσει και στο παρελθόν από τη διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων.

Ο γνωστός Χανιώτης γιατρός και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό στις τελευταίες εθνικές εκλογές, Γιάννης Κασσελάκης.

Ο πρώην δήμαρχος Ανατολικού και Σελίνου και τέως Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χανίων, Ελευθέριος Παπαδερός.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης και πρώην Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν.Χ., Γιάννης Μανούσακας (Βλαντάς)

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Χανίων και γνωστός γιατρός – ορθοπεδικός – Παναγιώτης Ταβουλάρης.

Αυτά είναι τα ονόματα που καταφέραμε εμείς να συγκεντρώσουμε, συλλέγοντας πληροφορίες, από καλά πληροφορημένες πηγές. Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμη και εκπλήξεις καθώς όπως είναι γνωστός στις προθέσεις της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, είναι το πέρασμα σε ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης, το οποίο περιλαμβάνει την υπογραφή συμβολαίου αποδοτικότητας, με συγκεκριμένους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους, μεταξύ διοικητή και υπουργείου Υγείας.

Υ.Γ1

Το τελευταίο κρατήστε το, αυτό με τις εκπλήξεις ή την έκπληξη (μια) που μπορεί να υπάρξει αν και ο δρόμος, είναι ακόμη μακρύς και η ονοματολογία, συνεχίζεται…

Υ.Γ2

Τα παραπάνω είναι ονόματα που καταφέραμε να διασταυρώσουμε τις πληροφορίες πως ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ως ενδιαφερόμενοι. Δεν σημαίνει ούτε πως θα είναι 100% αλλά ούτε πως είναι και οι μόνοι, που “φλερτάρουν” αυτή την ώρα, με τον πρώτο όροφο του “Άγιος Γεώργιος”.

Υ.Γ3

Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η κάλυψη της θέσης του Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν.Χανίων, αλλά δημοσιογραφικά, θα το “πιάσουμε” σε… δεύτερο χρόνο!

Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                         “Ο Κύριος Έπαρχος”