Αυτό που θέλω για φέτος  τα Χριστούγεννα…

O.X.
Της Όλγας Χναρά

Αυτό που θέλω για φέτος  τα Χριστούγεννα, είναι να μοιραστώ τις άγιες αυτές μέρες , με ανθρώπους χαρούμενους με ζεστές καρδιές!

Μέρες σπουδαίες αυτές των Χριστουγέννων ,  επικεντρώνει κανείς  την προσοχή του , στην προσπάθεια  να περάσει καλά.
Αφοσιώνεται στην δημιουργία ενός προγράμματος που θα δώσει χαρά στον ίδιο  και τους αγαπημένους του.
Ο στολισμός των γιορτών με τα όμορφα φώτα, τα στολίδια τα αρωματικά κεριά, τα ξύλα στο τζάκι που δίνουν μια άλλη ατμόσφαιρα στο σπίτι. Οι όμορφες μυρωδιές από μελομακάρονα  και κουραμπιέδες, αλλά και των ξεχωριστών γλυκών , όπως αυτή του Χριστόψωμου  που το έθιμο του διατηρείται σε ελάχιστα μέρη της Ελλάδας όπως την Κρήτη και την Πελοπόννησο και είναι μία συνήθεια βαθιά ριζωμένη και θεωρείται έθιμο καθαρά χριστιανικό.
Οι όμορφες Χριστουγεννιάτικες ταινίες που παίζει η τηλεόραση , η μαγεία  της στολισμένης πόλης και τα ντεκόρ στις αυλές των σπιτιών που  βοηθούν να μπει στο κλίμα και ο ποιο ιδιόρρυθμος κατσούφης.
Έπειτα όλα αυτά τα όμορφα πακέτα των δώρων  με τα όμορφα περιτυλίγματα,  που είναι στολίδια κάτω από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των σπιτιών,  ανεξαρτήτως την αξία του περιεχομένου,  είναι πανέτοιμα να δώσουν χαρά.
Οι όμορφες μελωδίες από τα  τραγουδάκια που ακούγονται στις γιορτές των σχολείων τα  θεατρικά σκετς  και η προσμονή του Άη Βασίλη που θα δώσει δωράκι τελικά και στο ζωηρό παιδάκι  της τάξης , λέγοντας και  υπενθυμίζοντας του, ότι ο Άη Βασίλης το βλέπει  αν θα κρατήσει την υπόσχεση του να είναι  φρόνιμο το νέο έτος  .
Στην πιο όμορφη  γιορτή  του χρόνου,  αυτή της καλοσύνης και της προσφοράς, της γιορτινής ατμόσφαιρας . Στη γέννηση του Χριστού όλοι λίγο πολύ  βάζουμε μικρότητες ,πείσματα και εγωισμό  στην άκρη. Ανυπομονούμε μόνο για τα χαμόγελα των αγαπημένων μας, από τα δώρα που  θα δώσουμε , έστω και μικρά , ένα σαπούνι μια κάρτα η κάποια κατασκευή που φτιάξαμε,  αρκεί η σκέψη , δεν είναι η αξία , μόνο αγάπη και καλή διάθεση χρειάζεται!
Αυτή η μαγεία που αγγίζει τις καρδούλες μας και  μεταφέρει όλη αυτή την ομορφιά  στις ψυχές  μας, έστω και για αυτές τις λίγες εβδομάδες, πόσο  σημαντικό είναι να τις γιορτάζουμε και  να τις μοιραζόμαστε με ανθρώπους που αγαπάμε , ανθρώπους χαρούμενους με ζεστές καρδιές που θα μας κάνουν να χαρούμε την κάθε στιγμή και την κάθε διαδικασία της ποιο όμορφης γιορτής του χρόνου.