Αυτά είναι τα “Κρητικάκια” που διακρίθηκαν στους φετινούς “Χρυσούς Σκούφους”

Σε μια λαμπερή τελετή γεμάτη ανατρεπτικές εκπλήξεις και γεύσεις υψηλού επιπέδου, 28 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα απέσπασαν την κορυφαία διάκριση των Χρυσών Σκούφων κι εκλεκτοί καλεσμένοι από την πολιτική, πολιτιστική, επιχειρηματική και γαστρονομική ζωή της χώρας απόλαυσαν ένα πρωτόγνωρο dîner de galaτου καλύτερου σεφ στον κόσμο, Mauro Colagreco, ο οποίος τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη..

Ανάμεσα στα εστιατόρια ανά την Ελλάδα που τιμήθηκαν με σημαντικές  γαστρονομικές διακρίσεις – όχι όμως και με χρυσό σκούφο –  στη νεοσύστατη κατηγορία  “Top Notch “σύμφωνα και με το xrysoiskoufoi.gr βραβεύθηκαν και έξι εστιατόρια που βρίσκονται στην Κρήτη και είναι τα παρακάτω:   

Κατηγορία Σύγχρονη κουζίνα

candia

 Κρήτη – Ν. Λασιθίου – Ελούντα, Ξεν. «Elounda Peninsula All Suite Hotel»

tipografo prints

 www.eloundapeninsula.com/en/calypso-wine-cellar

Ιδιοκτήτης: Ελιάνα Κοκοτού , Σπύρος Κοκοτός

Σεφ: Αλεξάνδρα Φυτιλά

Σύμβουλος Σεφ: Jean-charles Metayer

Calypso - Χρυσοί Σκούφοι

Top Notch 2020…

Κατηγορία: Σύγχρονη κουζίνα

Ν. Λασιθίου – Ελούντα, Ξεν. «Elounda Beach»

 https://www.eloundabeach.gr/gr/dining-hotel-crete/restaurants

Ιδιοκτήτης: Παντελής Μαντωνανάκης

Σεφ: Albert Hazma

Dionysos - Χρυσοί Σκούφοι

Κατηγορία: Σύγχρονη ελληνική κουζίνα

 Κρήτη – Ν. Λασιθίου – Ιεράπετρα, Ξεν. «Kakkos Beach», Κουτσουνάρι

 https://www.kakkosbeach.com/

Ιδιοκτήτης: Αντώνιος Κάκκος

Σεφ: Νίκος Σταυρακάκης

J-Tree - Χρυσοί Σκούφοι

Κατηγορία: Σύγχρονη ελληνική κουζίνα

 Κρήτη – Ν. Λασιθίου – Άγιος Νικόλαος, Ξεν. «Minos Beach Art Hotel»

 

 https://www.minosbeach.com/taste/la-bouliabaisse-mediterranean-restaurant/

Ιδιοκτήτης: Τζίνα Μαμιδάκη

Σεφ: Κυριάκος Μυλωνάς

Σύμβουλος Σεφ: Γιάννης Μπαξεβάνης

La Bouillabaisse - Χρυσοί Σκούφοι

Κατηγορία:Σύγχρονη ελληνική κουζίνα

 Κρήτη – Ν. Λασιθίου – Ελούντα, Ξεν. «Elounda Mare Hotel»

 https://www.portoelounda.com/el/old-mill

Ιδιοκτήτες: Ελιάνα Κοκοτού , Σπύρος Κοκοτός

Σεφ: Αντώνης Πετρέλης

Old Mill - Χρυσοί Σκούφοι

Κατηγορία: Σύγχρονη ελληνική κουζίνα

 Κρήτη – Ν. Λασιθίου – Ελούντα, Ξεν. «Elounda Mare»

 https://www.eloundamare.com/en/yacht-club

Ιδιοκτήτες: Ελιάνα Κοκοτού , Σπύρος Κοκοτός

Σεφ: Σταύρος Κοκκινάκης

Yacht Club - Χρυσοί Σκούφοι