ΑΠΟΨΗ: Βλέπει κανείς την Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου…ή Συντριβανίου;

Φωτογραφία Φίλιππου Τσαγάκη.

Γράφει ο Μιχάλης Ανδριανάκης

Βλέπει κανείς την Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου…ή Συντριβανίου; Γιατί εγώ δεν την βλέπω. Και όσα ειπώθηκαν από τη Δημοτική Αρχή για τη Μελέτη που παρουσιάστηκε πέρυσι; Ακούγεται νέα Μελέτη από τη νέα Δημοτική Αρχή. Η αλήθεια είναι πως αυτή που παρουσιάστηκε, δεν ήταν ό,τι καλύτερο και ας μην διατυπώθηκαν δημόσια ενστάσεις.

Όμως η επαναλαμβανόμενη επί χρόνια και με διαδοχικές δημοτικές αρχές διαδικασία, έχει γελοιοποιήσει εντελώς την όλη υπόθεση και διαιωνίζει μια απαράδεκτη κατάσταση. Νομίζω πως όλοι το βλέπουν, ή λένε πως το βλέπουν.

candia

Ας γίνει λοιπόν επιτέλους κάτι. Ο φόβος του πολιτικού κόστους δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Ας απομακρυνθούν πρώτα χωρίς άλλη κουβέντα οι πρόσθετες, ακαλαίσθητες και υπερβολικές κατασκευές (είναι καταγραμμένες) και ας ακολουθήσει οποιαδήποτε άλλη διαδικασία με ταχύτητα. Αυτό να ξεκαθαριστεί έγκαιρα και με σαφήνεια, ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια παρανοήσεων.

tipografo prints

Έτσι μόνο θα πιστέψουμε ότι όλοι θέλουν να διορθωθεί η κατάσταση με συναίνεση και το κάνουν πράξη. Αλλιώς υπάρχουν αποφάσεις και νόμοι ακόμη και σε αυτό το κράτος, ακόμη και σε αυτή την πόλη. Ας εφαρμοστούν κάποτε, έστω μονομερώς….