ΑΠΟΨΗ:Ο Αλέξανδρος ως ενεργούμενος στην πολιτική εξόντωση του θείου του και ευεργέτη του Χρήστου

 

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

Yποστηρίξαμε και παλιότερα, ότι κάποιοι θέλουν να βάλουν τέρμα στην εκλογική παρουσία και υπεροχή του Μαρκογιαννάκη που συνεχίστηκε ανελιπώς απο το 1989 μέχρι το 2007 και που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την πολιτική ηγεμονία τους στα Χανιά.

Αυτό μεθοδεύτηκε με την άνευ προηγουμένου εχθρική συμπεριφορά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του Αποκορωνιώτη βουλευτή που καρατομήθηκε, εν ψυχρώ, από το ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Χανιά, με την δικαιολογία της ανανέωσης του πολιτικού της προσωπικού.

Όμως, το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας στο άρθρο 30 ορίζεται ότι: “Ο Πρόεδρος του κόμματος ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΙ τα ψηφοδέλτια των εθνικών και ευρωπαϊκών εκλογών.” Σε αντίθεση με τα άλλα εντός της Βουλής κόμματα που οι υποψήφιοι αναδεικνύονται απο τη βάση και όχι απο την επιθυμία και το θέσφατο του Προέδρου. Θα ήταν άτοπο να ισχυριστεί κάποιος ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα καθαρά προσωποπαγές και Προεδρο-κεντρικό;

Ο ισχυρισμός, λοιπόν, της ανανέωσης είναι το αμπαλάζ για να καλυφτούν οι πραγματικές προθέσεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις με την ανακήρυξη της υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Κρήτης με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του 34χρονου Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη (ο “μικρός” Μαρκογιαννάκης), (ο “αμούστακος” πολιτικά), που εκλέχτηκε πρώτος περιφερειακός σύμβουλος Χανίων με το συνδυασμό “Κρήτη Μπορούμε” του Σεραφείμ Τσόκα με την “συνδρομή” του θείου του και ευεργέτη του Χρήστου Μαρκογιαννάκη και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της εστίασης στην Αθήνα, έχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος στο γραφείο του θείου του όταν αυτός ήταν πρώην αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών (2009), στη συνέχεια επιστημονικός του συνεργάτης και για δύο χρόνια διευθυντής του γραφείου του κ. Μαρκογιαννάκη όταν ήταν Γ΄ Αντιπροέδρος της Βουλής των Ελλήνων, δίνει ένα νέο χαρακτήρα και περιεχόμενο στην κόντρα που ξεκίνησε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με τον Χανιώτη πολιτικό.

Η τοπική κοινωνία την χαρακτηρίζει ως ανήθικη, διεφθαρμένη, επαίσχυντη, ανάρμοστη, άδικη, παράλογη.

Γιατί, λοιπόν, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε τον “μικρό” Μαρκογιαννάκη που έχει ευεργετηθεί από το θείο του και που όπως δείχνουν μυστικές δημοσκοπήσεις θα ηττηθεί κατά κράτος άπω τον αντίπαλό του Αρναουτάκη; Τάση που ενισχύεται τα μάλα από παλιότερη δήλωση της Ντόρας ότι ο Αρναουτάκης είναι ο “Περιφερειάρχης της καρδιάς μας” και που επι 4 χρόνια η Νέα Δημοκρατία πρόσφερε απόλυτη στήριξη στον Αρναουτάκη;

Κάποιοι, ποιο αισιόδοξοι λένε ότι ο Αρναουτάκης θα χάσει όταν ο ήλιος ανατείλει απο τη… δύση.

Εξάλλου είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Χανιώτη δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης, όταν άκουσε για τον Χανιώτη τον καταγόμενο από το Νιο Χωριό Αποκορώνου υποψήφιο Περιφερειάρχη που θα στηρίξει η Ν.Δ., σχολίασε: «Και από το ΚΚΕ να κατέβει κάποιος υποψήφιος από το Ηράκλειο και ο καλύτερος Χανιώτης να είναι από την άλλη πλευρά, περιφερειάρχης θα είναι ο Ηρακλειώτης» εννοώντας, βέβαια, τον Αρναουτάκη.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, κατ΄αυτόματο τρόπο προκύπτει το ερώτημα: Γιατί ο “μικρόςΜαρκογιαννάκης, ο κατά τα άλλα πολλά υποσχόμενος και με σημαντικές σπουδές, “βάζει μπέτι” γίνεται ενεργούμενο στην πολιτική εξόντωση του θείου του – αδελφός του πατέρα του – και ευεργέτη του Χρήστου Μαρκογιαννάκη;

Κατά των Πλάτωνα το ήθος και η ηθική συμπεριφορά των πολιτικών και η ενεργός ανάμιξή τους στην πολιτική, δικαιολογείται μόνο για να εμποδίσει τους ανάξιους και ανήθικους να πολιτεύονται.

Γιατί, λοιπόν, ο “μικρός” Μαρκογιαννάκης ξεκινά την πολιτική του καριέρα με πράξεις ανήθικες που θα σημαδέψουν, από τα πρώιμα στάδια, την πολιτική του σταδιοδρομία και θα υπονομεύσει τις ελπίδες του κόσμου για τα νέα και “καθαρά” πρόσωπα που έχει ανάγκη η κοινωνία;

Γιατί, ο Κυριάκος μ’ αυτή του την επιλογή “παραδίνει” τον “εκλεκτό” του Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη ως βορά, ως άθυρμα στην μέχρις εσχάτων κόντρα του με τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη;

Την απάντηση ίσως την πάρουμε την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών που η Ν.Δ. θα στηρίξει παρασκηνιακά τον Αρναουτάκη (οι συμπάθειες δεν κρύβονται) και θα “κάψει” τον “μικρό” Αλέξαδρο για να κατηγορήσει τον θείο του Χρήστο ότι δεν στήριξε τον ανιψιό του. Για να προλάβει μια τέτοια εξέλιξη ο Αποκορωνιώτης πολιτικός έχει δηλώσει κατ΄ επανάληψη και σ΄όλους τους τόνους ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα υπονομεύσει το κόμμα του και ότι άλλο είναι οι αυτοδιοικητικές και άλλο οι βουλευτικές εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα εξουσίας και με τον “αέρα” του νικητή στις ερχόμενες εκλογές, έχει στις τάξεις της στελέχη που θα μπορούσαν να αντιπαρατεθούν στον Αρναουτάκη.

Προτιμά, όμως, να μην εκθέσει κάποιο πρωτοκλασσάτο κομματικό στέλεχος, αλλά να “παίξει μπάλα” με τον σίγουρο νικητή που τον στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, να θυσιάσει τον Αλέξανδρο (άραγε τί κερδίζει ο Αλέξανδρος για να γίνει θύμα) και να βγάλει εκτός παιχνιδιού το Χρήστο, “με μια “ντουφεκιά” δυο Μαρκογιαννάκηδες“.

Μετά τον θάνατο του Κρητικάρχη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που συμμετείχε ενεργά στην πολιτική από το 1946 και με δεδομένο ότι τα παιδιά του Κυριάκος και Ντόρα πολιτεύονταν στην Αθήνα, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ήταν αυτός που θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα τοπικά πολιτικά πράγματα , θα ήταν η ισχυρή πολιτική προσωπικότητα που θα έπαιρνε το προσωνύμιο “Κρητικάρχης” , (στις εκλογές το 2007 πήρε 20.000 σταυρούς με μονοσταυρία). Η στήλη πιστεύει ότι ο “εχθρός” του Μαρκογιαννάκη είναι η πολιτική του υπεροχή. Η κάθοδος της Ντόρας στα Χανιά επικεφαλής του ψηφοδελτίου σηματοδοτεί την πολιτική εξόντωση του Χρήστου.