ΑΠΟΨΗ: Ντρέπομαι για την… αφασία των τοπικών παραγόντων (pics)

Ως υπάλληλος φορολογούμαι από το κράτος σκληρά για όλο μου το εισόδημα δίχως να έχω δυνατότητα να “κρύψω” κάτι.

Γράφει η Μάγια Σπανουδάκη*
Φόροι εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας (κτλ) δίχως να αναφέρω τον ΦΠΑ που με συνοπτικές διαδικασίες αποδίδει στο κράτος το 24% των εισοδημάτων μου. Άλλωστε και η “τοπική” κυβέρνηση, ο δήμος δηλαδή, με φορολογεί σκληρά (έως χυδαία) και μέσω της ΔΕΗ και μέσω των λογαριασμών νερού. Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας 3 σημεία από την διαδρομή που συνήθως κάνω προς την δουλειά μου για να καταλάβετε τι είδους υπηρεσίες λαμβάνω με όλα όσα πληρώνω.  Και ελπίζω να με δικαιολογήσετε για τον τίτλο (και για την αγανάκτηση).
Φωτό 1:Φυλακές “Κρήτη Ι” Αγυιά
Στην φωτό 1 ακριβώς εκεί που φαίνεται το σήμα με τα κόκκινα βέλη υπάρχει μια λακκούβα που πιάνει όλο το οδόστρωμα, από την μια άκρη στην άλλη. Τα βαριά φορτηγά που διέρχονται συνέχεια από εκεί, την κάνουν ακόμα πιο βαθιά. Με 2 κυβικά άσφαλτο το πρόβλημα θα λυνόταν, αλλά ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ Ή ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ. Η λακκούβα βρίσκεται εκεί 8 μήνες περίπου…

Φώτο 2. Γαλατάς

Σημείο 2, φωτογραφία 2. Η είσοδος στο χωριό Γαλατάς (από την πλευρά της Αγυιάς). Η λακκούβα που βλέπετε βρίσκεται εκεί το λιγότερο5 χρόνια (!!!!!!). Βαθαίνει, χειροτερεύει, αλλά κανείς απολύτως δεν ασχολείται μαζί της. Επειδή δε, ακριβώς απέναντι είναι πάντα σταθμευμένα ΙΧ (από τα γύρω σπίτια) αναγκαστικά περνάω πάντα μέσα (και )από αυτή την λακκούβα.

Φωτο 3: Από Γαλάτά προς Κάτω Δαράτσο ( και προς Αγίους Αποστόλους)
Στην φωτογραφία 3 βλέπετε ένα γεφυράκι. Ακριβώς πριν υπάρχει μια τομή σε όλο το μήκος του δρόμου στην οποία χτυπάει ολόκληρο το αυτοκίνητό μου κάθε πρωί… και κάθε μεσημέρι, γιατί όποιος έκανε την αποκατάσταση της δημιούργησε ένα ωραίο σκαλοπάτι. Στο σημείο που βλέπετε κάθε φορά που βρέχει πλημμυρίζει ο δρόμος (για κάποιον λόγο δεν φεύγουν τα νερά) οπότε οι γονείς όλων των σχολείων που περνάνε από εκεί ή μένουν….ή αν έχουν 4Χ4 περνάνε αν δεν έχει κλείσει ο δρόμος από κάποιον που έμεινε από τα νερά.
Το σκαλοπάτι και η πλημμύρα ..είναι τουλάχιστον 8 ετών…
Ο δρόμος που σας περιγράφω έχει εξαιρετικά πυκνή κυκλοφορία, φυσικά είναι εκτός πόλης, άρα είναι εκτός εμβέλειας όλων όσων έχω ψηφίσει η χαζή. Γιατί όσο ήμασταν Δήμος Νέας Κυδωνίας, η μέριμνα του οικείου δήμου ήταν σημαντική. Τώρα με τις θαυμάσιες συγχωνεύσεις η αφασία των τοπικών αρχόντων έχει και δικαιολογίες (δεν το ξέραμε, δεν μας το είπατε, δεν προλαβαίνουμε και λοιπά αισχρά ψέματα).
Φυσικά φταίμε και οι πολίτες. Αν μαζευόμασταν όσοι σπάμε καθημερινά τα αυτοκίνητά μας και κάναμε μια ωραία μήνυση, ζητώντας αποζημίωση για τις ζημιές των αυτοκινήτων μας από όσους κατέχουν καρέκλες, και λαμβάνουν μισθούς δίχως να κάνουν τίποτα, εκτιμώ ότι πολλά στραβά θα διορθωνότανε. Έως τότε παραμένουν χαλαροί (και απαράδεκτοι) στην αφασία τους.
ΥΓ: Αυτές είναι 4 από τις 100 λακκούβες που συναντώ κάθε μέρα στον δρόμο μου. Αλλά θεωρώ πως δεν έχει νόημα να πλατειάζω, άλλωστε κανείς δεν ενδιαφέρεται.