Απαντήσεις στο αιώνιο ερώτημα των τελειόφοιτων “Τι επάγγελμα να ακολουθήσω” – Ενδιαφέρουσα δράση χθες στα Χανιά (pics+video)

Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος διοργάνωσε χθες Κυριακή το Φροντιστήριο Διάκριση.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο  Δρ Χρήστος Ταουσάνης, Διδάκτορας Α.Π.Θ., Σύμβουλος Σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOY και συγγραφέας της σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Ο Δρ Ταουσάνης ενημέρωσε τους μαθητές και τους γονείς για όλες τις νέες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα εισαγωγής, για όλα τα νέα δεδομένα αναφορικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού.

Επίσης, έδωσε αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα όπως Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, Μετεγγραφές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά.

Τέλος, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, συζητήθηκαν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος ενώ παρουσιάστηκαν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων η οποία ήταν και συνδιοργανώτρια της δράσης.

 

Πετρακάκης Γιάννης – ιδιοκτήτης φροντιστηρίου και μαθηματικός