Αντιπολεμικό για τη Συρία την Πέμπτη στο Ηράκλειο

Καταγγέλλουν τα χτυπήματα στη Συρία κι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Συρίας, με συλλαλητήριο την Πέμπτη 19/4/18 στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο λόγος για την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

“Ξημερώματα Σαββάτου, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στη Συρία. Η επίθεση αυτή βασίστηκε σε διάφορα προσχήματα (όπως η εισβολή στο Ιράκ για τα ακόμα άφαντα όπλα του Σαντάμ).

Γίνεται με τη στήριξη και ανοχή της υπόλοιπης λυκοσυμμαχίας των ΝΑΤΟ – ΕΕ και κυβερνήσεων που υποκρίνονται τους “Πόντιους Πιλάτους”, ανοίγοντας το δρόμο για τη νέα σφαγή. Πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ο ανηλεής ανταγωνισμός των μακελάρηδων των λαών για τον έλεγχο των πηγών Ενέργειας, των αγορών και των δρόμων μεταφοράς. Έλεγχος που προϋποθέτει “φιλικά” καθεστώτα ή χάος, όπως είδαμε στη Λιβύη και στο Αφγανιστάν.

Οι Ιμπεριαλιστές Τη Γη Ξαναμοιράζουν – Με Των Λαών Το Αίμα Τα Σύνορα Χαράζουν.

Με την επίθεση των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας περνάμε σε νέα φάση κλιμάκωσης των ανταγωνισμών στην περιοχή, αλλά και γενικότερα, καθώς συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις, από όλες τις μεριές του κόσμου, με το χέρι στη σκανδάλη.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που μιλά για την Ελλάδα ως “πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας”, τη στιγμή που μας βάζει στη μέση του κυκλώνα. Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, όταν η κυβέρνηση έχει κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα και την αρμάδα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Όταν συνεργάζεται με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Όταν η Τουρκία έχει ήδη εισβάλει σε Κύπρο και Συρία και μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο, στηριζόμενη στην ανοχή των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ που έχουν σβήσει τα σύνορα στο Αιγαίο και θέλουν να την αξιοποιήσουν εναντίον της Ρωσίας.

Η στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων υπέρ των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδας, που σαν κοράκια περιμένουν τα συμβόλαια που θα βγουν μετά την καταστροφή και τη δολοφονία των λαών.

Οι αντεργατικές πολιτικές στο εσωτερικό της κάθε χώρας πηγαίνουν παράλληλα με την εξωτερική πολιτική των προκλητικών φιλοπόλεμων δηλώσεων και των εμπορικών ανταγωνισμών, των οικονομικών πολέμων. Ο πόλεμός τους είναι η συνέχεια της Ειρήνης τους.

Η Πολιτική Τους Γεννά Φτώχεια – Πολέμους – Προσφυγιά.

Άμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Το νέο κύμα προσφύγων, για το οποίο υποκριτικά μιλάνε αυτοί που το προκαλούν.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα είναι κίνδυνος για το λαό, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας τώρα πρέπει μαζικά να ορθώσουν μέτωπο ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που δολοφονούν λαούς, αλλάζουν τα σύνορα, οδηγούν ολόκληρες χώρες και περιοχές στο χάος και την καταστροφή για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Γιουγκοσλαβία, Ουκρανία…

Φονιάδες των Λαών – Για τα Κέρδη των Καπιταλιστών.

Τώρα Ξεσηκωμός για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, η βάση της Σούδας που αποτελεί στρατηγικό κέντρο για τα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Τώρα Ξεσηκωμός για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Απέναντι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, οι εργαζόμενοι έχουμε να αντιτάξουμε τις αξίες της φιλίας και της Αλληλεγγύης.

Αγωνιζόμαστε Ενάντια Στην Εκμετάλλευση Και Τον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο – Για Την Τελική Νίκη Των Λαών.

Συμμετέχουμε στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία των ταξικών συνδικάτων του νομού Ηρακλείου, την Πέμπτη 19/4/2018 στις 7:00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας”.

Και ο Aγροτικός Σύλλογος Πρώην Δήμου Αρμένων σημειώνει:

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο!

Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας που είναι και μαγνήτης απαντητικού χτυπήματος από τους ανταγωνιστές.

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ματώνουν τους λαούς

Η πολιτική που ξεκληρίζει τους αγρότες και η συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Όλοι στον οργανωμένο αγώνα μέσα από τους Συλλόγους μας για να βάλουμε εμπόδια σε αυτή την πολιτική”.

Ενώ  ο Aγροτικός Σύλλογος Κολυμβαρίου επσημαίνει ότι:

“Καλούμε  του αγρότες και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας σε μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση που διοργανώνουν μαζική φορείς και πρωτοβάθμια  σωματεία  την Τέταρτη στις  7.00 μμ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Να καταδικάσουμε μαζικά την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη ΣΥΡΙΑ το συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα ενός πολύπαθου λάου που οι αγωγοί φυσικού αερίου και πετρελαίου πρέπει να περάσουν μέσα από τη χωρά τους .

Να καταδικάσουμε τη στάση της κυβερνώσης που δίνοντας γη και ύδωρ στους Νατοϊκούς εγκληματίες έχει μετατρέψει τη χωρά σε  ορμητήριο με επικίνδυνες συνέπιες και για το λαό μας.

Χρειάζεται ξεσηκωμός για να βροντοφωνάξουμε:

  • Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις – καμία διευκόλυνση από τις ΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία που είναι στην χώρα μας.
  • Να επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων

Αλληλεγγύη και φιλία με τους λαούς της περιοχής”

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 4 =