Άνοιγμα καταστημάτων: Επί ποδός οι καταστηματάρχες εστίασης και στα Χανιά (Pics)

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και από τους επιχειρηματίες της εστίασης στα Χανιά καθώς τη Δευτέρα 25 Μαΐου ανοίγουν μετά από δυόμιση μήνες οι καφετέριες και τα εστιατόρια σε όλη τη χώρα.

Οι καταστηματάρχες του Νομού κάνουν όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες προκειμένου να τηρηθούν ευλαβικά οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των καταναλωτών.

Υπάλληλοι με το μέτρο ανά χείρας μετρούν την απόσταση ώστε να λειτουργήσουν τα καταστήματα σύμφωνα με τις προδιαγραφές της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων λόγω του κορωνοϊού.

candia

Άλλοι καθαρίζουν και βάφουν τραπέζια και καρέκλες προκειμένου να υποδεχθούν τους πελάτες σε ένα περιβάλλον εκτός από ασφαλές συνάμα και ευχάριστο.

Τη Δευτέρα θα επανέλθει στην εργασία του, το 45% των εργαζομένων στην εστίαση και σε σύντομο χρόνο θα επιστρέψουν και οι υπόλοιποι καθώς θα υπάρξει και δεύτερο κύμα επιστροφών τον Ιούνιο καθώς το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης.

Αναλυτικά οι νέοι κανόνες

Όπως ορίζουν οι νέοι κανόνες που τίθενται σε εφαρμογή, το προσωπικό θα φοράει μάσκα, ενώ απαραίτητη θεωρείται η απολύμανση και η καθαριότητα σε όλους τους χώρους των καταστημάτων.

Οι εργαζόμενοι, έχουν ήδη τοποθετήσει τα τραπεζοκαθίσματα σε θέσεις που να τηρούνται οι αποστάσεις, όπως και τα αντισηπτικά στους εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα αυτά έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν, υπό προϋποθέσεις, ένα μέρος από το πεζοδρόμιο προκειμένου να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα, μιας και ο αριθμός αυτών είναι πλέον μικρότερος.

Ειδικότερα, η αναλογία που ισχύει είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ.

Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας του κυρίως χώρου.

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι είναι τα έξι άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων, από 70 εκατοστά έως 1.70 μέτρα.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ: