Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα λόγω εκπτώσεων – Πώς θα λειτουργήσουν

Ανοικτά θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, καθώς είναι η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) αναφέρει σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων, ότι σήμερα τα μεγάλα καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και οι αλυσίδες καταστημάτων θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11 π.μ. έως 8 μ.μ, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, αναφέρει ότι σήμερα τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν: “…Σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι στις  19 Ιανουαρίου 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι, στο προαιρετικό πλαίσιο ωραρίου για την ανωτέρω Κυριακή δεν επιτρέπεται να ανοίξει κάποιο κατάστημα πριν τις  11:00  και να κλείσει μετά τις  20:00. Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων πιστεύει πως οι εκπτώσεις είναι μια πραγματική ευκαιρία για τους καταναλωτές να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους, ελπίζει στην αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας  και  καλεί τους καταναλωτές  για ακόμα μια φορά να προτιμήσουν τα Χανιώτικα καταστήματα για τις αγορές τους”.

candia

 

tipografo prints