Ανεστάλη η έκδοση του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων

Παράλληλα ενώ στο παρελθόν ήταν υποχρεωτικό να εκδίδονται δύο το χρόνο, με νόμο του Ανδρέα Ξανθού πλέον εκδίδεται μόνο ένα Δελτίο Τιμών ανά έτος

Κι ενώ όλη η αγορά φαρμάκου ανέμενε την έκδοση του Νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων, ξάφνου το υπουργείο Υγείας λίγο πριν προχωρήσει και σε συνέντευξη Τύπου την οποία είχε προαναγγείλει για σήμερα Τρίτη, ανέστειλε την έκδοσή του.

Ωστόσο όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr, θα ήταν η πρώτη φορά που το Δελτίο Τιμών θα περιείχε αυξήσεις. Κάτι το οποίο γνώριζε ήδη η αξιωματική αντιπολίτευση και ανέμενε τη δημοσιοποίησή του προκειμένου να ασκήσει έντονη κριτική.

Να σημειωθεί ότι τα Δελτία Τιμών εκδίδονται προκειμένου να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων. Παράλληλα ενώ στο παρελθόν ήταν υποχρεωτικό να εκδίδονται δύο το χρόνο, με νόμο του Ανδρέα Ξανθού πλέον εκδίδεται μόνο ένα Δελτίο Τιμών ανά έτος.

candia

Ο υπουργός Υγείας πάντως Ανδρέας Ξανθός ανακοίνωσε την αναστολή έκδοσης του Νέου Δελτίου Τιμών αίφνης μετά τα μεσάνυχτα, και απέδωσε το πρόβλημα σε τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν στον ΕΟΦ.