Ανάβουν επιτέλους τα φώτα στη Σπιναλόγκα!

Ιδιαίτερα θετική – χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός – την εξέλιξη που υπήρξε μετά την συνάντηση του βουλευτή Λασιθίου κ. Μ. Θραψανιώτη με τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Στρατή, αναφορικά με την εξασφάλιση χρηματοδότησης για τον ηλεκτροφωτισμό της νήσου Σπιναλόγκας, που πληροφορήθηκε μέσω της τοπικής εφημερίδας, σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

“Ενημερωθήκαμε ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι ο κυβερνητικός βουλευτής, έθεσε μετ΄επιτάσεως στον υπουργό το θέμα της ηλεκτροδότησης της Σπιναλόγκας, ένα στόχο που η παρούσα δημοτική αρχή είχε βάλει εξ΄ αρχής (ένα μόλις χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της )και αποτελεί ουσιαστικά μέρος της όλης προσπάθειας που καταβάλλεται για την ένταξη του μνημείου στην UNESCO”.

Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη προοπτική, διευκρίνησε ότι η ένταξη του μνημείου, δεν διασφαλίζει χρηματοδοτήσεις έργων και δράσεων επί της νησίδας, αποτελεί ωστόσο ένα “χρήσιμο εργαλείο”, δεδομένου ότι στο εξής θα πρέπει το μνημείο να τηρεί την αυθεντικότητα και την αξία του, συμπληρώνοντας τις υποδομές του !

Χαρακτηριστικά υπενθύμισε τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί για την ένταξη του μώλου πρόσδεσης των πλοιαρίων, αλλά και τον βιολογικό καθαρισμό στο νησί (Ο.Χ.Ε Δήμου Αγίου Νικολάου), διευκρινίζοντας ότι η ανακοίνωση για την εξασφάλιση χρηματοδότησης, για τον ηλεκτροφωτισμό της Σπιναλόγκας, αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην λειτουργία του φωτισμού στην οχυρή νησίδα όσο και σε μια σειρά δράσεις που έχουν συζητηθεί με την ΕΦΑ Λασιθίου και συνάδουν με την ιστορία του νησιού.

Ο κ. Ζερβός, τόνισε επίσης, ότι με αφορμή την διαδικασία για τον ηλεκτροφωτισμό, ο χώρος θα μπορέσει στο εξής να λειτουργήσει πολύ καλά και σε θέματα ασφαλείας, αφού θα υπάρξει η δυνατότητα να τοποθετηθούν κάμερες ή άλλα μέτρα προστασίας.

“Θεωρούμε – ανάφερε χαρακτηριστικά- ότι πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη και ευχαριστούμε γι αυτό”.