Αναγκαστικά μέτρα από την Τετάρτη για τους οφειλέτες του δημοσίου και στα Χανιά – Τέλος η… έκτακτη ανάγκη

Παύει από την Τετάρτη 14 Αυγούστου, να βρίσκεται σε ισχύ  το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στο νομό Χανίων, το οποίο είχε “επιβληθεί” λόγω των θεομηνιών του περασμένου χειμώνα, που είχαν πλήξει τη Δυτική Κρήτη.

Μετά τις καταστροφές που είχαν καταγραφεί τον περασμένο Φεβρουάριο, από τη μεγάλη θεομηνία που είχε πλήξει τα Χανιά, ο νομός, με απόφαση της τότε Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, για την στήριξη των πληγέντων, είχε μπει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, με συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο είχαν ανασταλεί τα αναγκαστικά μέτρα, για τους οφειλέτες του δημοσίου.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση της κ. Παπανάτσιου  για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που είχαν την κύρια εγκατάσταση (έδρα) ή την κύρια κατοικία τους στους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου, Καντάνου-Σελίνου, Σφακίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης, προέβλεπε  ότι:

– Η καταβολή στις ΔΟΥ των βεβαιωμένων οφειλών που έληξαν από 13.2.2019 ή λήγουν στο διάστημα από 28.2.2019 έως 13.8.2019, παρατείνεται έως και 13.8.2019.

Για το ίδιο διάστημα και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, θα παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

– Η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων την 13.2.2019 οφειλών, των ανωτέρω προσώπων, αναστέλλεται μέχρι και την 13.8.2019.

Ως εκ τούτου, για το νομό Χανίων όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με το Ρέθυμνο – για τους ίδιους λόγους έκτακτης ανάγκης – από την ερχόμενη Τετάρτη, παύει η ισχύ του εν λόγω καθεστώτος και επιστρέφουν τα προβλεπόμενα από την παγίως ισχύουσα νομοθεσία, προβλεπόμενα μέτρα, για την είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών προς το δημόσιο, από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.