Αν θες να πετύχεις θα πρέπει να εστιάσεις σε ένα πράγμα, τη Νίκη! 

Την αποτυχία  οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να την ρίξουν στους άλλους.

Γράφει η Όλγα Χναρά… 
Θέλοντας να απαλλαγούμε  από τα βάρη των επιλογών μας,  το πιο εύκολο είναι να τα φορτώσουμε στους γύρω μας.
Οι δικαιολογίες και η κλάψα πάει σύννεφο, μέχρι που στο τέλος και οι ίδιοι πλέον το πιστεύουν. Είναι σαν να το προκαλούν οι ίδιοι τον εαυτό τους , γίνονται αποδέκτες του ίδιου τους, του φόβου ..
Και μετά τι γίνεται…; Μαθαίνουν την καραμέλα και την αναπαράγουν σε κάθε ευκαιρία , θέλοντας να πετύχουν με λάθος τρόπο αυτό που έχουν στο μυαλό τους .
Οι περισσότεροι πετυχημένοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει , δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα μέσο άνθρωπο εξυπνάδας. Επίσης το επίπεδο μόρφωσης του καθένα,  δεν είναι αυτό που θα καθορίσει το μέγεθος της επιτυχίας του.
Το ταλέντο ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις από μόνο του , δεν λέει τίποτα.
Τι είναι όμως αυτό που ονομάζουμε επιτυχία.
Οι περισσότεροι  όταν ακούν την λέξη  επιτυχία, πάει το μυαλό τους στην επαγγελματική κατάρτιση, στην δόξα και τα χρήματα. Φαντάζει ως ένας αγώνας σκληρής δουλειάς και επιμονής ,ώστε να φτάσει κάποιος εκεί  που στο τέλος θα πρέπει να συνοδεύεται και από την κυρά τύχη,  γιατί όπως λέει και η λαϊκή  παροιμία, ” αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει”.
Άλλοι πάλι πιο ολιγαρκείς άνθρωποι , επιτυχία μπορεί να ονομάζουν μία ισορροπία στην ζωή τους χωρίς πολλές φουρτούνες στο σπίτι και στη δουλειά,  με ανθρώπους γύρω τους που τους αγαπούν και  τους σέβονται.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι  που θα σου πουν, ότι κανείς δεν πέτυχε κρατώντας τον σταυρό στο χέρι.
Η επιτυχία όμως είναι κάτι υποκειμενικό , εφόσον επηρεάζεται κατά βάση από αυτόν που την βιώνει. Για παράδειγμα κάποιον που εμείς θεωρούμε πετυχημένο ο ίδιος μπορεί  να θεωρεί τον εαυτό του τρομερά δυστυχισμένο-αποτυχημένο.
Το σίγουρο είναι ότι όποια κι αν είναι η φιλοσοφία σου για το θέμα αυτό , εσύ ψάχνεις ένα πράγμα, τη ΝΙΚΗ!
Κατά καιρούς ακούμε διάφορες θεωρίες , σκέψεις όπως και ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να γίνουν ένα με την επιτυχία.
Μα ποια επιτυχία…;  Μπορώ να γράφω δύο μέρες ασταμάτητα για το πόσο ανόητο είναι κάποιος να προσπαθεί να κλείσει μια ζωή ολόκληρη , μέσα σε μια λέξη.
Αν θες να πετύχεις θα πρέπει να εστιάσεις σε ένα πράγμα, τη Νίκη!
Ξεκίνα να χωρίζεις το κάθε στόχο σου σε μικρές ενότητες, που η κάθε μία που θα περνάς, θα πρέπει να σου δίνει και από μία Νίκη!
Την κάθε ενότητα δες την σαν μία καινούργια πρόκληση που καλείσαι να τη φέρεις  εις πέρας . “Οι πολλές Νίκες μαζί θα σου χαρίσουν την πολυπόθητη  επιτυχία”.
Πετυχημένος είναι αυτός ο οποίος κατάφερε να κερδίσει, έχοντας στόχους και εστιάζοντας σε κάθε νίκη μεμονωμένα!
Στο δρόμο αυτό θα στεναχωρηθείς και θα βρεις  πολλούς μπροστά σου να προσπαθούν να σου κλείσουν το δρόμο.
Ακόμα και αν λυγίσεις, μην τα παρατήσεις, μην γίνεις αυτός που τα παράτησε ρίχνοντας τις ευθύνες στους άλλους. Πάρε όλη την ευθύνη πάνω σου και δέξου το σαν δική σου επιλογή  που επηρέασε τα πράγματα. Σήκωσε το κεφάλι και προχώρα με περισσότερη γνώση .
Ο καλύτερος φίλος,  είναι αυτός που παραβλέπει τις αποτυχίες σου και αντέχει τις επιτυχίες σου , έγραψε πολύ εύστοχα ο Αμερικανός αρθρογράφος  Doug Larson. Προετοιμάσου λοιπόν να χάσεις πολλούς από αυτούς που νόμιζες ότι είναι κοντά σου. Μη στεναχωρηθείς, προχώρα και στο τέλος θα έχεις δίπλα σου μόνο αυτούς που αξίζει να έχεις ,έχοντας σύγχρονος κερδίσει και την προσωπική σου επιτυχία!