Αλέξης Τσίπρας: «Ναι» στην επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας με ένα μήνυμά του έκανε γνωστό ότι πρόκειται να  στηρίξει την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δεν είναι άλλη από την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για αντιφάσεις και υποκρισία όσον αφορά τον κ. Μητσοτάκη «στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και το προσφυγικό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να ανανεώσει τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου αν και ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, χωρίς να εξηγήσει το γιατί». Μάλιστα το χαρακτήρισε ως «σφάλμα το οποίο δεν θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ». «Εμείς δεν θα προσθέσουμε ένα ακόμα σφάλμα στα σφάλματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα δώσουμε τη δυνατότητα η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία».

Υπενθυμίζεται ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήταν επιλογή της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να ηγηθεί στο ΣτΕ και να είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισε για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα.

 newsbeast.gr