Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και επίσημα ο εκλεκτός του Κυριάκου στην Περιφέρεια Κρήτης

Με απόλυτο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που μετέδωσε από την Πέμπτη η στήλη, αναφορικά με την υποψηφιότητα του Αλεξάνδρου Μαρκογιαννάκη, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Χανιώτης νεαρός Πολιτικός, είναι τελικά η επιλογή της Πειραιώς -και προσωπικά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη- για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο νησί.

Οι αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες που προηγήθηκαν, ανέδειξαν τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, ως την ιδανική επιλογή, μιας και συγκεντρώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά που αναζητούσε η Νέα Δημοκρατία, ενώ περνάει και σαφέστατα μηνύματα προς το εσωτερικό της, σε τοπικό επίπεδο, σχετικά με το μεγαλύτερο ανοικτό “μέτωπο”, αυτού του Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Σε δήλωση του ο κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε και την ευκαιρία που μου δίνει να υπηρετήσω με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη τον τόπο που μεγάλωσα και αγαπώ.

Ως υποψήφιος Περιφερειάρχης προσβλέπω να είμαι η επιλογή όσων ζητούν ανανέωση στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως όσων θέλουν η Κρήτη να γίνει μια περιφέρεια πρότυπο. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη.

Έχει όλες τις προϋποθέσεις για να το πετύχει, καθώς διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά, τοπική οικονομία με μεγάλες δυνατότητες, σπάνιο πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο, σπουδαία εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Και πάνω απ’ όλα έχει ανθρώπους ικανούς, περήφανους, εργατικούς, με αγάπη για τον τόπο τους.

Τα τελευταία 25 χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου ξέρω ότι πολλοί έδωσαν ανάλογες υποσχέσεις, αλλά ο απολογισμός τους τούς διέψευσε.

Η Κρήτη, όμως, δεν μπορεί να χάσει άλλες ευκαιρίες. Πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή που ξημερώνει.

Με την δράση μου στο περιφερειακό συμβούλιο, την επαγγελματική μου εμπειρία, αλλά και τη βοήθεια συνεργατών με όραμα και ικανότητες, νοιώθω έτοιμος να συμβάλλω στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Δικό μου όραμα είναι μια Κρήτη περήφανη για την ιστορία και την παράδοσή της, αλλά κυρίως αισιόδοξη για το μέλλον της.

Το στοίχημα μπορούμε να το κερδίσουμε. Και προς τούτο ζητώ τη στήριξη όλων των Κρητικών».

Φιλικά και πάντα Καλοπροαίρετα

Ο “Κύριος Έπαρχος”